Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Almanya’da Hayvan Hakları ve Köpek Vergisi

Yaklaşık 11 milyon köpeğin yaşadığı Almanya’da, köpek sahipleri yılda yaklaşık 400 milyon avro vergi ödüyor. Bu vergiler sayesinde barınaklar destekleniyor ve sokak hayvanı sorunu büyük ölçüde çözülüyor.

Yaklaşık 11 milyon köpeğin

Yaklaşık 11 milyon köpeğin yaşadığı Almanya‘da, köpek sahipleri yılda yaklaşık 400 milyon avro vergi ödüyor. Bu vergiler sayesinde barınaklar destekleniyor ve sokak hayvanı sorunu büyük ölçüde çözülüyor.

Almanya’da köpeklerin çip takılması ve kısırlaştırılması zorunlu. Bu sayede kontrolsüz üreme engelleniyor ve sahipsiz hayvan sayısı azaltılıyor.

Madida Haustein (VETO Avrupa Hayvanları Koruma Kuruluşları Birliği Basın Sorumlusu):

    • “Almanya’da hayvanlar çipleniyor, pek çok hayvan da kısırlaştırılıyor ve neredeyse hiçbir köpek tek başına özgürce dolaşmıyor.”
    • “En önemli yöntem kısırlaştırma. Kısırlaştırılan her sokak hayvanı, otomatik olarak büyük bir üreme zincirinin dışında kalacaktır.”
    • “Hayvanları öldürmek, bu sorunun çözümü değildir. O giden hayvanın yerine bir başka hayvan gelip yerleşecek ve o üremeye devam edecek.”
    • “Eğer bir kedi bulursanız ve bu hayvanın durumunun iyi olmadığı izlenimine kapılırsanız mutlaka bölgedeki en yakın hayvan koruma kuruluşuna haber verin.”