Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Minibüs Berber: Gezerek Hizmet Veren Seyyar Berber!

İzmir’de 23 yıldır berberlik yapan Sercan Eroğlu, sıra dışı bir girişimle iş yerini minibüse dönüştürdü ve müşterilerinin ayağına giderek hizmet vermeye başladı.

İzmir'de 23 yıldır berberlik

İzmir‘de 23 yıldır berberlik yapan Sercan Eroğlu, sıra dışı bir girişimle iş yerini minibüse dönüştürdü ve müşterilerinin ayağına giderek hizmet vermeye başladı.

Urla’da yaşayan ve Balçova’da berber dükkanı işleten 33 yaşındaki Sercan Eroğlu, ailesine fazla vakit ayıramadığını fark etti. Bu nedenle, karavana dönüştürmek için aldığı minibüsü iş yerine çevirmeye karar verdi.

Yaklaşık 5 aylık çalışmayla minibüsü güneş enerjisi panelleri, su tankları, koltuğu, lavabosu, aynası ve diğer aksesuarlarıyla bir berber dükkanına dönüştürdü. Gerekli izinleri aldıktan sonra mobil hizmet vermeye başladı.

Müşterilerine orman ve deniz manzarası eşliğinde de tıraş imkanı sunuyor. Eroğlu, eskiden müşterilerinin kendisine geldiğini, şimdi ise kendisinin müşterilerinin ayağına gittiğini söylüyor.

Gezerek yaptığı bu işten oldukça memnun ve müşterilerinden de çok olumlu tepkiler alıyor.

Sercan Eroğlu:

10 yaşında çırak olarak başladığım meslekte 23 yılını doldurdum. Ailesiyle seyahat etmeyi çok sevdiğini ancak mesleği nedeniyle buna fazla vakit ayıramadıklarını dile getiren Eroğlu, her gün işe gidip gelme süresinin de fazla olması nedeniyle radikal bir karar aldığını anlattı. Dükkanında elektrik ihtiyacını güneş panellerinden karşıladığını, tanklardaki suyun da günlük ihtiyacı giderdiğini dile getiren Eroğlu, eskiden müşterilerinin kendisine geldiğini, şimdi ise kendisinin müşterilerinin ayağına gittiğini kaydetti. Gün belirliyorum müşterilerim için. Balçova’ya, Çeşme’ye, Urla’ya gidiyorum.

Gezerek yapıyorum bu işi. İsterlerse deniz kenarında isterlerse dağda… Mangalını yakarak, oturarak tıraş yapıyorum. Yani çok zevkli bir sistem oldu hem benim hem müşterilerim için. Rağbet çok, merak ediyorlar. İnsanlar geliyor dükkanın içine bakıyor. Gezmekle işi birleştirdik aslında. Çünkü dükkandan sıkıldım. Dükkanda hiçbir yere gidemiyorsunuz. Ben şimdi onların ayağına gittiğim, onlara gün verdiğim için daha rahat oldu. Aracında nostaljik müzikler çaldığını, müşterilerine meşrubat ikramında bulunduğunu da belirten Eroğlu, Urla’ya uzak güzergahlardan gelen talepler için yol ücreti talep ettiğini söyledi.