Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Havacılığın Tarihi ve İlk Şehit Pilotların Kıyafetleri Yeşilköy’deki Müzede Sergileniyor

Yeşilköy’de bulunan İstanbul Hava Kuvvetleri Müzesi, 65 bin metrekarelik açık ve kapalı alanlarda sergilediği uçaklar ve ilk hava şehitlerinin kıyafetleri ile Türkiye’nin havacılık tarihine ışık tutuyor.

Yeşilköy'de bulunan İstanbul Hava

Yeşilköy’de bulunan İstanbul Hava Kuvvetleri Müzesi, 65 bin metrekarelik açık ve kapalı alanlarda sergilediği uçaklar ve ilk hava şehitlerinin kıyafetleri ile Türkiye’nin havacılık tarihine ışık tutuyor.

Müzede Neler Var?

  • 39 yıldır ziyarete açık olan müzede, Türk havacılık tarihi açısından büyük öneme sahip 60 uçak sergileniyor.
  • Açık alanda 1974 Kıbrıs Barış Harekatı’nda kullanılan F-102 uçakları ve dünyada nadir bulunan P-47D Thunderbolt Av-Bombardıman uçağı ilgi çekiyor.
  • Kapalı alanda ise askeri giysiler, bröveler, silahlar, belgeler, fotoğraflar ve Kayseri Tayyare Fabrikası’nda üretilen ilk Türk yapımı Pezetel PZL P-24 uçak yer alıyor.
  • Müzede ayrıca ilk hava şehitleri Yüzbaşılar Fethi, Sadık ve Nuri Bey’lerin vefatları sırasında üzerlerinde bulunan giysiler ve Fethi Bey’in altın madalya ve beratı da sergileniyor.

Müze Ziyaret Bilgileri

  • Adres: Yeşilköy Mahallesi, Eski Havaalanı Caddesi, 34149 Bakırköy/İstanbul
  • Telefon: (0212) 663 24 90
  • Web Sitesi: https://istanbulhavamuze.hvkk.tsk.tr/
  • Ulaşım: İsteyenler müzeye özel araçlarıyla gelebilirler. E-5 üzerinden Atatürk Havalimanı yönüne gidip, havalimanına geldikten sonra sahil yolu yönüne dönmelisiniz. Sahil yolu üzerindeki Hava Harp Okulu’nu geçer geçmez sağa dönecek olursunuz müzeye ulaşabilirsiniz.

Havacılık Tarihine İlgi Duyanlar İçin Kaçmaz Bir Fırsat

İstanbul Hava Kuvvetleri Müzesi, havacılık tarihine ilgi duyanlar ve şehitlerimizi anmak isteyenler için görülmeye değer bir yer. Müze, ziyaretçilerine Türk havacılığının gelişimini ve kahramanlıklarını yakından görme imkanı sunuyor.