Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Islak mendil alerji riskini artırıyor mu?

Islak mendil alerji riskini artırıyor mu? Alerjik reaksiyonların gelişimine genetik yatkınlığı olan bebeklerde bu risk daha da artıyor.

Islak mendil alerji riskini

Islak mendil alerji riskini artırıyor mu? Amerikalı araştırmacıların yaptığı çalışmalar, ıslak mendillerin bebeklerde cildin doğal koruyucu tabakasını yok etmesiyle alerjik reaksiyon riskini artırdığını ortaya koyuyor. Islak mendillerin kullanılmasının ardından cildin yıkanmaması durumunda, bebeklerin kimyasalları emme riskiyle karşı karşıya kaldığı belirtiliyor. Özellikle egzama gibi ciltle ilgili alerjik reaksiyonların gelişimine genetik yatkınlığı olan bebeklerde bu risk daha da artıyor.

Islak mendil alerji riskini artırıyor mu?

Joan Cook-Mills, Northwestern Üniversitesi’nde alerji ve immünoloji profesörü, ıslak mendillerin gıda alerjisi gelişimine neden olabileceğini belirtiyor. Islak mendillerin kullanılmasının ardından ellerin yıkanması ve bebeğe temas edilmeden önce ciltteki kimyasal kalıntıların temizlenmesi gerektiğini vurguluyor. Bu, bebeklerin ciltlerinin maruziyetini azaltarak alerji riskini önlemeye yardımcı olabilir.

Araştırma Bulguları

Araştırmacılar, fareler üzerinde yapılan deneylerde, ıslak mendillerde bulunan kimyasalların alerjik reaksiyonlara yol açtığını gözlemlediler. Farelere ıslak mendilde bulunan sabun olan sodyum lauril sülfat uygulandıktan sonra alerjen bir gıda olan yumurta veya fıstığa maruz bırakıldı. Sonuç olarak, farelerin ciltlerinde alerjik döküntüler ve reaksiyonlar oluştuğu tespit edildi.

Önerilen Önlemler

Prof. Cook-Mills, ebeveynlere bebeklerini yıkamaya geri dönmeleri ve ıslak mendil kullanımını sınırlamaları çağrısında bulunuyor. Ellerin yıkanması ve ciltte sabun izi bırakacak ıslak mendil kullanımının azaltılması, bebeklerin alerji riskini azaltabilir. Bu nedenle, temizlik için su ve sabun gibi geleneksel yöntemlere geri dönülmesi öneriliyor.