Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TCG Kınalıada’nın Hong Kong limanına ziyareti

TCG Kınalıada’nın Hong Kong limanına ziyareti. Bu ziyaret, iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin gelişmesine katkı sağladı.

TCG Kınalıada'nın Hong Kong

TCG Kınalıada’nın Hong Kong limanına ziyareti. Türkiye’nin savunma sanayiinde önemli bir yer tutan TCG Kınalıada, Çin’in Hong Kong Özel İdari Bölgesi’nde bulunan limanını ziyaret etti. Bu ziyaret, iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin gelişmesine katkı sağladı.

TCG Kınalıada’nın Hong Kong limanına ziyareti

Türkiye’nin Hong Kong Başkonsolosu Kerim Sercan Evcin, TCG Kınalıada’nın yerel saatle 30 Mayıs sabahı Kai Tak Limanı’na varışını büyük bir gururla karşıladı. Başkonsolos Evcin, tamamen Türk mühendisler tarafından tasarlanıp milli imkanlarla inşa edilen TCG Kınalıada’yı Hong Kong’da görmekten onur duyduklarını belirtti.

Tarihi ve Stratejik Anlam

TCG Kınalıada’nın bu ziyareti, Türkiye’nin kuruluşunun 100. yılı ve Çin Halk Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 75. yılı kutlamaları arasında gerçekleşti. Bu anlamlı zaman diliminde yapılan ziyaret, iki ülke arasındaki dostluğu ve işbirliğini daha da pekiştirdi.

Resepsiyon ve Onur Konukları

Ziyaret kapsamında TCG Kınalıada’da düzenlenen resepsiyonda, Hong Kong Hükümeti Baş Sekreter Yardımcısı Cheuk Wing-hing ve Çin Dışişleri Bakanlığı Hong Kong Komiseri Cui Ciençun onur konuğu olarak ağırlandı. Resepsiyonda, Türkiye’nin Pekin Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa’nın mesajı okundu ve Kınalıada’nın ziyaretinin iki ülke arasındaki güçlü dostluğu vurguladığı belirtildi.

Anlamlı Bir Hediye

Resepsiyon sırasında, 10 yaşındaki Angelo Chan, TCG Kınalıada’nın resmini gemi komutanı Albay Serkan Doğan’a hediye etti. Bu jest, ziyareti daha da anlamlı kıldı ve kültürel bağların da güçlenmesine katkıda bulundu.

Gelecek Durak: Güney Kore

TCG Kınalıada, Hong Kong ziyaretinin ardından bir sonraki durağı olan Güney Kore’nin Busan şehrine doğru yola çıktı. TCG Kınalıada, 1 Haziran sabahı Hong Kong’dan ayrılırken, Başkonsolos Evcin, gemi komutanı ve mürettebatını “Denizleriniz sakin, pruvanız neta, yolunuz ve bahtınız açık olsun.” diyerek uğurladı.