Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ticaret Bakanlığı 1 TL’ye satılan evler için harekete geçti

Ticaret Bakanlığı, son dönemde artan “1 TL’ye satılık ev” ilanlarının tüketicileri yanıltmak amacıyla kullanıldığını tespit etti.

Ticaret Bakanlığı, son dönemde

Ticaret Bakanlığı, son dönemde artan “1 TL’ye satılık ev” ilanlarının tüketicileri yanıltmak amacıyla kullanıldığını tespit etti. Bu tür yanıltıcı ilanlara karşı önlem almak için harekete geçen Bakanlık, emlak sektöründeki sahte ilanların önüne geçmek amacıyla yeni düzenlemeler getirdi. Artık, satılık ev ilanlarında mülkün gerçek değerini yansıtmayan fiyatlar kullanılamayacak.

Yanıltıcı İlanlara Sıkı Takip

Bakanlık, Reklam Kurulu aracılığıyla bu tür sahte ilanları sıkı bir şekilde takip edecek. Reklam Kurulu, çeşitli ilan sitelerinde yayınlanan ve tüketicileri yanıltan “1 TL” gibi sembolik fiyatlarla satılık ev ilanlarını mercek altına aldı. Bu fiyatların gerçek dışı olduğunu belirleyen Kurul, bu tür ilanlara karşı gerekli yaptırımları uygulayacak.

15 Reklama Ceza Verildi

Nisan ayı toplantısında, “1 TL’ye satılık ev” ilanı veren emlak firmalarına yönelik yapılan şikâyetleri değerlendiren Reklam Kurulu, bu ve benzeri 15 ayrı reklamı durdurdu. Yanıltıcı nitelikteki reklamlar için durdurma cezası uygulandı.

Farklı Fiyatlardaki Yanıltıcı İlanlarda İncelendi

Reklam Kurulu, sadece 1 TL değil, aynı zamanda 3 TL, 5 TL, 990 TL, 1.050 TL, 1.950 TL, 11.111 TL ve 22.222 TL gibi çeşitli fiyatlarla ilan veren emlak firmalarının reklamlarını da inceledi. Bu ilanların da yanıltıcı olduğunu tespit eden Kurul, bu firmaların reklamlarını durdurdu. Ayrıca, 99.999 TL, 100.000 TL, 111.111 TL ve 125.000 TL gibi fiyatlı ilanlar da incelemeye alındı ve gerçek dışı oldukları belirlenen ilanlar hakkında durdurma cezası verildi.

Ticaret Bakanlığı’nın bu adımı, emlak sektöründe tüketicileri koruma amacı taşıyor. Sahte ilanlarla yanıltılan alıcıların mağduriyetinin önüne geçilmesi hedefleniyor. Bakanlık, bu tür yanıltıcı uygulamalara karşı mücadelesini sürdürecek ve benzer ihlallerde bulunan firmalara gerekli yaptırımları uygulamaya devam edecek.