Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Borsa günü yükselişle açtı

Borsa günü yükselişle açtı. Endeks, açılışta önceki kapanışa göre yüzde 0,15 artışla 10.693,02 puana yükseldi.

Borsa günü yükselişle açtı.

Borsa günü yükselişle açtı. Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, günün başlangıcında pozitif bir seyir izleyerek yatırımcılara umut verdi. Endeks, açılışta önceki kapanışa göre yüzde 0,15 artışla 10.693,02 puana yükseldi.

Borsa günü yükselişle açtı

Bankacılık endeksi yüzde 0,17, holding endeksi ise yüzde 0,02 oranında artış kaydetti. Sektörler arasında en çok kazandıran yüzde 2,96 ile inşaat sektörü olurken, en çok kaybettiren ise yüzde 1,12 ile menkul kıymet yatırım ortaklığı sektörü oldu.

Bir Önceki Günün Performansı

Önceki gün alıcılı bir seyir izleyen BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,19 artışla 10.677,49 puanla tamamlamıştı. Bu olumlu performans, yatırımcıların yeni güne iyimserlikle başlamasına katkı sağladı.

Küresel Piyasalar ve Fed Beklentileri

Analistler, küresel pay piyasalarında ABD’deki enflasyon endişelerinin, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz indirimi zamanlamasına ilişkin belirsizliği artırdığını belirtti. Bu durum, piyasalarda karışık bir seyir izlenmesine neden oluyor. Bugün gözler Fed’in Bej Kitap raporuna çevrilmiş durumda.

Veri Gündemi ve Teknik Seviyeler

Yurt içinde veri gündemi sakin seyrederken, yurt dışında Almanya’da öncü enflasyon verileri ve ABD’de Fed’in Bej Kitap raporu ile banka yetkililerinin açıklamaları takip edilecek. Analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 10.800 ve 10.900 seviyelerinin direnç, 10.600 ve 10.500 puanın ise destek konumunda olduğunu ifade etti.

Bu bilgiler ışığında, Borsa İstanbul’da günün ilerleyen saatlerinde nasıl bir seyir izleneceği merakla bekleniyor. Yatırımcılar, küresel ve yerel ekonomik gelişmeleri yakından takip ederek pozisyonlarını belirleyecek.