Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bahar Candan çıktığı cezaevine geri döndü

Suç gelirlerini aklama iddiasıyla

Suç gelirlerini aklama iddiasıyla tutuklanan ve cezaevinde kendine zarar verdiği belirtilen sosyal medya fenomeni Bahar Candan, hastanedeki tedavisinin ardından tekrar cezaevine gönderildi.

Suç Gelirlerini Aklama İddiasıyla Tutuklandı

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, 16 Kasım 2023 tarihinde “suç gelirlerini aklama” iddiasıyla tutuklanan Alisya Bahar Candan, tutukluluğunun ardından Marmara Cezaevi’nde kalmaktaydı. Ancak, 24 Mayıs’ta kendine zarar verdiği iddiasıyla Silivri Devlet Hastanesi’ne sevk edildi.

Tedavisi Tamamlandı

Bahar Candan’ın hastanede gördüğü tedavi bugün tamamlandı ve Candan, yeniden tutuklu bulunduğu cezaevine geri gönderildi. Kendisine zarar verdiği yönündeki iddialar, kamuoyunda büyük yankı uyandırmıştı.

Kardeşi Nihal Candan’ın Durumu

Kamuoyunda Nihal Candan olarak bilinen kardeşi Gülnihal Çiçek, cezaevinde yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle ciddi kilo kaybına uğrayarak 37 kiloya düşmüştü. Bu nedenle sağlık durumu dikkate alınarak tahliye edilmişti.

Hapis Cezası Talebi

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Bahar Candan ve ablası Gülnihal Çiçek’in de aralarında bulunduğu 22 kişi hakkında “suç örgütüne üye olmak” ve “dolandırıcılık” suçlarından iddianame hazırlanmıştı. İddianamede, Bahar Candan’ın 14 yıldan 44 yıla kadar, Gülnihal Çiçek’in ise 8 yıldan 24 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep ediliyor.