Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Japonya hükümeti, Bilal Erdoğan’a nişan takdim etti

Ankara’daki Japonya Büyükelçiliği’nde düzenlenen

Ankara’daki Japonya Büyükelçiliği’nde düzenlenen törende, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Bilal Erdoğan ve ailesi, Dışişleri Bakan Yardımcısı Burhanettin Duran, Japonya Başbakanı Özel Danışmanı İijima Isao, Japonya’nın Ankara Büyükelçisi Katsumata Takahiko, Türkiye’nin eski Tokyo büyükelçileri ve çok sayıda davetli yer aldı.

Bilal Erdoğan, konuşmasına Japonca selamlayarak başladı ve Japonya Devleti ile Büyükelçiliğe teşekkür etti. Türkiye-Japonya ilişkilerinin köklü bir geçmişe dayandığını vurgulayan Erdoğan, Türkler ve Japonların geleneklerine bağlı, kadim kültürlere sahip milletler olduğunu belirtti.

Japonya hükümeti, Bilal Erdoğan'a nişan takdim etti

BATI MEDENİYETİ DÜNYAYI TEK TİPLEŞTİRİYOR

Erdoğan, dünyada kültürel yozlaşmanın arttığını ve kimliksizleşmenin globalleşme adı altında pazarlandığını ifade etti. Batı medeniyetinin dünyayı tek tipleştirmeye çalıştığını söyleyerek, kültürel çeşitliliğin korunması gerektiğini vurguladı. Türkiye ve Japonya’nın bu felsefeyi savunan ülkeler olduğunu dile getirdi.

Bilal Erdoğan, Gazze’deki olaylara değinerek, dünya milletlerinin el ele verip alternatif paradigmalar üretmesi gerektiğini söyledi. Batı medeniyetinin dünyayı kaosa sürüklememesi gerektiğini belirtti. Erdoğan, bir ortaokulda Japonya programının kurulmasına öncülük ettiklerini, her yıl 30 öğrencinin bu programa katılarak Tokyo’da Japonca eğitimi aldıklarını anlattı. Kardeş okullar kurarak bu çalışmaları karşılıklı hale getirmek istediklerini ve Türk-Japon Üniversitesine destek verdiklerini kaydetti.

Büyükelçi Katsumata, Japonya-Türkiye diplomatik ilişkilerinin 100. yıl dönümünde Bilal Erdoğan’a ödül vermekten memnuniyet duyduğunu belirtti. Erdoğan’ın geleneksel sporlar ve kültürlerin korunması konusunda önemli katkılarda bulunduğunu söyledi. Özellikle Yabusame’nin tanıtılmasına büyük katkı sağladığını belirten Katsumata, 2021’de Antalya’da düzenlenen Üçüncü Uluslararası Etnospor Forumu’nda Japonya’nın geleneksel dövüş sanatları performanslarının sergilenmesi için fırsat yaratıldığını anlattı.

Japonya hükümeti, Bilal Erdoğan'a nişan takdim etti

TÜRKİYE’DE JAPONCA ÖĞRENENLERİN SAYISI 3 BİNİ AŞTI

Katsumata, Erdoğan’ın 2019’da Japonya’yı ziyaret ettiğini ve Meiji Jingu’da düzenlenen Sonbahar Büyük Festivali’ne katılarak Yabusame yaptığını belirtti. Erdoğan’ın Japon kültürünün Türkiye dışında tanınmasına büyük katkıda bulunduğunu ve Japon kültürüne yönelik uluslararası bilinci artırdığını söyledi. Türkiye’de Japon kültürünün yaygınlaştırılmasına ve iki ülke arasındaki etkileşimin gelişmesine katkıda bulunduğunu belirten Katsumata, Türkiye’de Japonca öğrenenlerin sayısının 3 bini aştığını ifade etti.

Japonya Başbakanı Özel Danışmanı İijima, Türkiye-Japonya ilişkilerinin 100. yıl dönümünü kutlayarak, Bilal Erdoğan’a bu nişanı vermekten memnuniyet duyduğunu belirtti. Konuşmaların ardından Büyükelçi Katsumata, Bilal Erdoğan’a “Altın Işıklar, Yükselen Güneş Nişanı ve Rozeti”ni takdim etti.

AA