Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yaş maya ile kaşıntı ve kötü kokudan kurtulun

Yaş maya ile kaşıntı

Yaş maya ile kaşıntı ve kötü kokudan kurtulun. Ayak mantarı, sıcak ve nemli ortamlarda hızla yayılan ve yaşam kalitesini düşüren bir rahatsızlıktır. Doğal yöntemlerle ayak mantarını tedavi edebilir ve belirtilerinden kurtulabilirsiniz.

Yaş maya ile kaşıntı ve kötü kokudan kurtulun

Ayak mantarı, genellikle kaşıntı, kötü koku ve iltihaplanma ile kendini gösteren bir deri hastalığıdır. Bu rahatsızlık, ayak parmakları arasında kızarıklık, soyulma ve cilt çatlağı, ayak tabanında kuru ve beyaz renkli kabuklanma gibi belirtilerle tanınır. Ayrıca, ayak derisinin kalınlaşması, döküntü, şişlik ve yara oluşumu da yaygın belirtiler arasındadır.

Ayak Mantarı Neden Olur?

Ayak mantarının ortaya çıkmasına neden olan bazı faktörler şunlardır:

  • Ayağın çok terlemesi
  • Uzun süre dar ayakkabılar giymek
  • Islak zemine basmak
  • Halka açık spor merkezlerini kullanmak
  • Kalabalık havuzlara girmek
  • Banyo sonrası ayak ve parmak aralarını kurulamamak

Ayak Mantarı Nasıl Önlenir?

Ayak mantarını önlemek için bazı basit ama etkili tedbirler alabilirsiniz:

  • Ayaklarınızı her gün yıkayın ve iyice kurulayın.
  • Çoraplarınızı her gün değiştirin.
  • Pamuklu ve teri emen çoraplar giyin.
  • Ortak kullanılan ıslak zeminlere çıplak ayakla basmaktan kaçının.
  • Ortak terlik ve havlu gibi kişisel eşyaları kullanmayın.
  • Kişisel pedikür seti kullanın.

Ayak Mantarı İçin Doğal Tedavi Yöntemleri

1. Elma Sirkesi

Elma sirkesi, anti bakteriyel özellikleri sayesinde ayak mantarını tedavi edebilir. Bir kabın içerisine biraz su ve 1 fincan elma sirkesi ekleyin. Ayaklarınızı bu karışımda bir süre bekletin veya elma sirkesini bir pamuğa döküp mantarlı bölgeye uygulayın.

2. Karbonat

Karbonat, cilt yapısını besleyen ve yumuşatan enzimler içerir. Yarım fincan suya biraz karbonat ekleyip karıştırın. Mantarlı alana uygulayıp 10 dakika bekletin, sonra ılık su ile durulayın.

3. Kekik Yağı

Kekik yağı, anti bakteriyel ve anti fungal özelliklere sahiptir. Biraz zeytinyağı ile karıştırın ve şikayet olan bölgeye sürüp 1 saat bekletin, ardından su ile durulayın.

4. Ağız Gargarası ve Beyaz Sirke

Ağız gargarası ve beyaz sirke karışımı, mantar semptomlarını azaltabilir. Bir pamuk yardımıyla karışımı parmaklarınıza uygulayın, yarım saat bekletip ılık suyla durulayın.

5. Zeytinyağı ve Sarımsak

Zeytinyağına doğranmış sarımsak ekleyip kaynatın. Karışımı süzün ve soğumasını bekleyin. Soğuyan yağı pamuk yardımıyla mantarlı alana uygulayın ve bir süre sonra durulayın.

6. Limon Suyu ve Zeytinyağı

Eşit miktarda limon suyu ve zeytinyağını karıştırın. Elde edilen karışımı tırnaklara pamuk yardımı ile uygulayın.

7. E Vitamini

E vitamini yağı, cildin onarılma sürecini hızlandırır. Mantar tedavisi için E vitamini yağı doğrudan mantarlı bölgeye uygulayın ve biraz beklettikten sonra ılık su ile durulayın.

8. Yaş Maya

Bir paket yaş mayayı bir litre ılık suya ekleyip karıştırın. Ayaklarınızı bu karışımda bekletmek, mantarın neden olduğu mikroorganizmaların ölmesine yardımcı olur ve ayakların ölü deriden arınmasını sağlar.

Doğal yöntemlerle ayak mantarından kurtulmak mümkündür. Yukarıdaki yöntemleri düzenli olarak uygulayarak kaşıntı ve kötü kokudan kurtulabilir, daha sağlıklı ve temiz ayaklara sahip olabilirsiniz.