Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyonkarahisar’da Aile ve Dini Rehberlik Merkezi Hizmete Açıldı!

Afyonkarahisar‘da, Diyanet İşleri Başkanlığı

Afyonkarahisar‘da, Diyanet İşleri Başkanlığı koordinasyonunda, ailenin önemini vurgulamak ve dini konularda rehberlik hizmeti sunmak amacıyla “Aile ve Dini Rehberlik Merkezi” açıldı.

Merkezin açılışı, Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı, Diyanet İşleri Başkanlığı Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanı Dr. Elif Arslan ve diğer protokol üyelerinin katılımıyla gerçekleşti.

Vali Yiğitbaşı yaptığı konuşmada ailenin toplumun temel taşı olduğunu ve her bireyin sığınacak limanı olduğunu vurguladı. Merkezin, aile içi huzuru ve sevgiyi artırmaya katkıda bulunacağına inandığını ifade etti.

Diyanet İşleri Başkanlığı Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanı Dr. Elif Arslan ise Türkiye genelinde 509 noktada Aile ve Dini Rehberlik Merkezi’nin hizmet verdiğini kaydetti.

Merkez, Dumlupınar Mahallesi’nde bulunan Diler İş Merkezi’nde hayırsever iş insanı Hulusi Diler tarafından İl Müftülüğüne bağışlanan iki bölümden oluşuyor. Merkezinin aile ve dini konularda rehberlik, danışmanlık ve eğitim hizmeti sunacağı belirtildi.

Merkezin Sunduğu Hizmetler:

  • Aile içi iletişim ve uyum sağlama
  • Evlilik öncesi ve sonrası danışmanlık
  • Çocuk eğitimi ve aile içi şiddete yönelik rehberlik
  • Dini konularda bilgi ve danışmanlık
  • Farklı inanç gruplarına saygı ve hoşgörü eğitimi

Kaynak: AA