Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kırmızı bültenle aranan uyuşturucu taciri İstanbul’da yakalandı

Kırmızı bültenle aranan uyuşturucu

Kırmızı bültenle aranan uyuşturucu taciri İstanbul’da yakalandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın duyurusuyla, Interpol tarafından kırmızı bültenle aranan iki uyuşturucu kaçakçısı İstanbul’da yakalandı. Bu operasyon, uluslararası uyuşturucu kaçakçılığıyla mücadelede önemli bir başarı olarak nitelendiriliyor.

Kırmızı bültenle aranan uyuşturucu taciri İstanbul’da yakalandı

Sead Dedeic: Karadağ uyruklu olan Dedeic, uyuşturucu madde ticareti başta olmak üzere çeşitli suçlardan Fransa tarafından Interpol kırmızı bülteni ile aranıyordu.

28 Şubat 2024 tarihinde Edirne İpsala Kara Hudut Kapısı’ndan Türkiye’ye giriş yapan Dedeic, Nisan 2024’te hakkında kırmızı bülten yayınlanmasının ardından düzenlenen bir operasyonla yakalandı.

Marciano Eugene Ruimwijk: Hollanda uyruklu olan Ruimwijk de Hollanda tarafından Interpol kırmızı difüzyon mesajıyla aranıyordu. Nisan 2024’te hakkındaki kırmızı difüzyon mesajı yayınlanan Ruimwijk, Türkiye’ye giriş yaparken yakalandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın Açıklaması:

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ulusal ve uluslararası organize suç örgütlerine, zehir tacirlerine ve çetelere nefes aldırmayacaklarını belirtti. Yerlikaya, operasyonda görev alan polisleri tebrik ederek, bu tür operasyonların Türk halkının huzuru için son derece önemli olduğunu vurguladı.

Bu operasyon, Türkiye’nin uyuşturucu kaçakçılığıyla mücadeledeki kararlılığını bir kez daha ortaya koymaktadır. Güvenlik güçlerimizin bu tür suçlulara karşı yürüttüğü etkin çalışmalar, ülkemizin daha güvenli bir hale gelmesine katkıda bulunmaktadır.