Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Suriye’de görevli tuğgeneral emekliye sevk edildi

Suriye’de görevli tuğgeneral emekliye

Suriye’de görevli tuğgeneral emekliye sevk edildi. MSB’den Son Dakika Açıklama: Suriye’de bir tugay komutanının makam aracıyla insan kaçakçılığı yaptığına dair şok edici haberlerin ardından Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından açıklama yapıldı.

Suriye’de görevli tuğgeneral emekliye sevk edildi

Açıklamada, olaya karışan kişilerin tutuklandığı, sözleşmeli personelin sözleşmelerinin feshedildiği, diğer personelin ise yüksek disiplin kuruluna sevk edildiği ve birlik komutanı Tuğgeneral’in emekliliğe sevk edildiği bildirildi.

Olay Nasıl Meydana Geldi?

MSB’nin açıklamasına göre, Suriye’de görevli bir tugay komutanının makam aracıyla Emir Astsubayı ve koruma personeli tarafından insan kaçakçılığı yapıldı. Kaçakçılık olayı tespit edilerek savcılığa bildirildi ve adli ve idari soruşturma başlatıldı.

Alınan Önlemler:

Olaya karışan kişiler tutuklandı. Sözleşmeli personelin sözleşmeleri feshedildi ve diğer personel yüksek disiplin kuruluna sevk edildi. Birlik komutanı Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi. Sınır geçiş kapısından sorumlu birlik komutanının görev yeri değiştirildi.

MSB’den Mesaj:

MSB, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin binlerce yıllık geleneklerine ve milli ve manevi değerlerine dayanan disiplinini sarsan bu tür davranışların kabul edilemez olduğunu ve derhal gereğinin yapıldığını vurguladı. MSB ayrıca, bu tarz münferit hadiselerin tüm Türk Silahlı Kuvvetlerini töhmet altında bırakacak şekilde değerlendirilmemesi gerektiğini ve kahraman ordumuza zarar vermekten başka anlam taşımadığını ifade etti.

Son Bir Haftada 48 Terörist Etkisiz Hale Getirildi:

MSB açıklamasında son bir haftada 48 teröristin etkisiz hale getirildiği ve 1 Ocak’tan bu yana etkisiz hale getirilen terörist sayısının 1048’e ulaştığı da belirtildi. Ayrıca, hudutlardan yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 364 kişinin yakalandığı bildirildi.

Bu olay, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin insani değerlere ve yasalara bağlılığını zedeleyecek bir durumdur. MSB’nin aldığı hızlı ve caydırıcı önlemler, bu tür olayların tekrarlanmaması için önemli bir mesajdır.