Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kütahya’da kafe ve çay ocaklarındaki çay fiyatlarını araştırdık

Kütahya’da öğrencilerin ağırlıklı tercihi

Kütahya’da öğrencilerin ağırlıklı tercihi kafeler ile bazı vatandaşın tercihi çay ocaklarında yaptığımız çay fiyat araştırması ilginç sonuçlar ortaya çıkardı.

Son zamanlarda özellikle sosyal medyada sıkça tartışılan konulardan birisi de çay fiyatları oldu.

Ekspres Haber olarak öğrencilerin uğrak mekanı kafeler ile bazı vatandaşların buluşma noktası çay ocaklarındaki fiyatları araştırdık.

Kafe işletme sahibi Erol Demir, fiyatların kafelerde 20 lira ile 45 lira arasında değiştiğini söyledi.

Kendi işletmesinde çayın 20 liradan satıldığını bildiren Demir, “Fiyatlar yüksek biz de biliyoruz. Ancak günümüzün ekonomik şartları, kira, personel giderlerimiz var. Hal böyle olunca biz de fiyatlarımızı buna göre belirliyoruz.” dedi.

İşletme olarak yüksek fiyatlar dolayısıyla kampanya başlattıklarını anlatan Demir, haftanın dört günü boyunca çay ve meşrubatlarda indirim yaptıklarını dile getirdi.

“AYNI GİDERLER BİZDE DE VAR”

Çay ocaklarındaki çay fiyatları ise 5 ila 10 lira arasında müşteriye sunuluyor.

Çay fiyatlarının kafelerde çok yüksek olduğunu vurgulayan çay ocağı işletmecisi Önder Durmaz, işletme sahiplerine ‘biraz vicdanlı olsunlar’ çağrısı yaptı.

Kira, personel giderleri gibi giderlerin kendi işletmelerinde de olduğunu belirten Durmaz, şöyle devam etti:

“Elbette onların giderleri bizden fazla. Ancak fiyatlar çok yüksek. Bir çayın maliyeti belli. Bence kafe işletmecileri ellerini vicdanlarına koymalı ve buna göre hareket etmemeli. Çünkü insanlar işletmelerine geliyor diye bu kadar yüksek fiyatları insanlara dayatmamalılar.”

MÜŞTERİLER ‘FİYATLAR YÜKSEK’ GÖRÜŞÜNDE BİRLEŞİYOR

Kafe ve çay ocaklarına giden müşteriler, kafelerdeki fiyatların yüksek olduğu ve geriye çekilmesi görüşünde birleşiyor.

Kafeye gelen müşteriler ise Ekspres Haber’e çay fiyatlarının en fazla 15 lira olması gerektiğini vurguladı.

Kütahya’da kafe ve çay ocaklarındaki çay fiyatlarını araştırdık

YORUMLAR

Bir adet yorum var

  1. Sayın ajans yetkilisi, asıl önemli bir konu var.Ekmek fiyatları.. bununla ilgili, Facebook ta paylaştığım yazımı, burada da paylaşıyorum.araştırma yapılacak sa, halkın temel gıda maddesi,ekmekte kalite ve fiyat araş tırma yapınız. Saygılar.
    KÜTAHYA IL MERKEZİNDE EKMEĞE GELEN ZAM ÜZERİNE…!

    Bu zam çoook fazla..bir hafta önce istanbulda şişlide bulunmam hasebiyle aldığım ekmek 10 tl idi. Ekmek, Allah eksikliğini göstermesin,ama istanbulda ekmek; taş fırın odun fırını ve eskiden tüm kutahyada yediğimiz, yıllar önce imali birakilan eski usul eski maya kalın kabuklu çarşı ekmeği..inanın yemeğe duyulmuyor ,üstelik hepsi kaliteli ve sıcacık . Mecidiyeköy şişli gibi istanbulun en merkezi yerinde dükkan fırın kiraları, maliyet ve üstelik buğday hammaddeninde tamamen dışardan geldiği istanbulda, kütahyadan daha kaliteli tasfırın ekşi maya ekmek oldugu halde aynı 10 tl den satılması kabul edilemez.bu insafsizlıktir ..Basta sayın mülki erkan ve sayın Belediye başkanı olmak üzere, gerekenin yapılması için tüm yetkilileri bu konuda araştırma ve yaptırıma arz ve talep ediyorum…bu duyarlı bir vatandaşın seslenişidir..saygılar..not..bilgilendirme konuşması sadece edebiyattır, sayın yetkili 7 aydır zam yapmıyoruz derken, acaba zamlari otomatiğe bağladık, maliyeye zam gelmese bile ekmeğe zam yapılma adet edilmis gibi konuşuyor ki kendilerine tavsiyem, gidip istanbulda ekmek kalitesini görsünler ve iyice düşünsünler..üstelik emekli kenti olan, emekli maaşlarının da malûm olduğu süreçte, istanbulun mahallesi gibi konumdaki il merkezinde bu fiyat ları tüm kamuoyunun rakdirlerine bırakıyorum..üstelik istanbul gibi metropolle kutahya arasinda maliyette, arada korkunç bir fark olmasına rağmen..Dileğim şudur ki ekonomik kriz döneminde, kütahyalı vatandaşında haklarını savunacak bir devlet babanın arkamızda olduğunu hissedebilmek ve gerekenin yapıldığını görebilmektir..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kütahya’da eşine destek olmak için
Sıradaki Haber Kütahya’da eşine destek için başladı, 26 yılı devirdi