Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sağlıkta yeni dönem başlıyor

Sağlık sektöründe önemli bir

Sağlık sektöründe önemli bir yenilik daha hayata geçiyor. Artık uzaktan muayene hizmetleri, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından karşılanacak. Bu yeni uygulama, sağlık hizmetlerine erişimi kolaylaştırarak hastaların hayatını daha da kolaylaştıracak.

Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) ile Randevu

Uzaktan muayene hizmetinden yararlanmak isteyen hastalar, Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden randevu alabilecekler. Randevu alınan hastane için uzaktan muayene, günde bir adetle sınırlandırılmış durumda. Bu sınırlama, aynı hastanede aynı hasta için geçerli olacak ve SGK sadece bir uzaktan muayene ücretini karşılayacak.

Sağlıkta yeni dönem başlıyor

Uzaktan muayeneyi gerçekleştiren uzman doktorlar, gerekli gördükleri durumlarda hastalar için e-reçete düzenleyebilecekler. Bu sayede, hastalar ilaçlarını SGK ile anlaşmalı eczanelerden temin edebilecekler. Ayrıca doktorlar, uzaktan muayene sonucunda hastalar için e-rapor da hazırlayabilecekler.

Kapsam Dahilindeki Hastaneler

Uzaktan muayene hizmeti, Sağlık Bakanlığı’na bağlı ikinci ve üçüncü basamak sağlık hizmeti veren kuruluşlarda sunulacak. İkinci basamak hastaneler arasında devlet hastaneleri, dal hastaneleri ve bu hastanelere bağlı semt poliklinikleri bulunuyor. Üçüncü basamak hastaneler ise eğitim ve araştırma hastaneleri ile şehir hastanelerini kapsıyor.

Sağlıkta yeni dönem başlıyor

Uzaktan sağlık hizmeti, sadece gerekli bilişim teknoloji altyapısına sahip ve bakanlıkça izin verilmiş hastanelerde sunulabilecek. Doktorlar, uzaktan muayene sırasında ihtiyaç duyulması halinde hastaları yüz yüze muayene için hastaneye yönlendirebilecekler. Ayrıca giyilebilir teknolojiler ve diğer tıbbi cihazlar kullanılarak hastaların sağlık verileri ölçülüp takip edilebilecek.

Koronavirüs salgını döneminde başlatılan uzaktan muayene uygulaması, 2022 yılında yayınlanan “Uzaktan Sağlık Hizmetinin Sunulmasına Dair Yönetmelik” ile resmiyet kazandı. SGK da bu yeni düzenlemeyi destekleyerek, geçen ay yayımlanan Sağlık Uygulama Tebliği’nde yaptığı değişiklikle uzaktan hasta değerlendirmeye yönelik sağlık hizmetlerinin bedellerini karşılama kararı aldı.