Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bakanlık duyurdu: Erken emeklilik kanununda yeni düzenleme

Bakanlık duyurdu: Erken emeklilik

Bakanlık duyurdu: Erken emeklilik kanununda yeni düzenleme. Geçtiğimiz günlerde Bakan Vedat Işıkhan’ın açıklamalarıyla gündeme gelen erken emeklilik kanunuyla ilgili yeni düzenlemeler, çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından resmen duyuruldu.

Bu yeni düzenlemeler, emekli olmak isteyen vatandaşların hayallerini gerçeğe dönüştürecek adımlar olarak değerlendiriliyor. İşte detayları…

Bakanlık duyurdu: Erken emeklilik kanununda yeni düzenleme

Bakan Vedat Işıkhan’ın açıklamaları sonrasında Bağ-Kur’lu esnafların prim gün sayılarının 9000’den 7200 güne düşürülmesi için çalışmaların sürdüğü ifade edilmişti. Bu çerçevede yapılan yeni düzenlemelerle, erken emeklilik hayali kuran Bağ-Kur’lu vatandaşlar için umut ışığı doğdu. Bakan Işıkhan’ın açıklamalarıyla birlikte bu yeni düzenlemeler resmen duyuruldu.

Küçük Esnafın Yararlanması

Bağ-Kur’luların erken emekli olabilmesi için ciddi önem arz eden 3600 ek gösterge torba yasa teklifi içerisinde yer aldı. TBMM’de görüşülmesi beklenen yasa kapsamında, küçük esnaf da faydalanabilecek. Taslağın Meclis’e sunulmasıyla birlikte, Bağ-Kur’lu vatandaşlar konuyu yakından takip etmeye devam ediyor.

Prim Gün Sayılarında Düzenleme

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın yaptığı açıklamalar doğrultusunda, Bağ-Kur’lu vatandaşlar için prim gün sayılarında düzenleme yapılacak. Bu düzenlemeyle birlikte, prim gün sayısı 9000’den 7200’ye indirilecek. Bakan Işıkhan, bu konuda yaptığı açıklamada, “Bağ-Kur’luların beklentisini saygıyla karşılıyoruz ve bu konuda çalışmalarımız devam ediyor. Gün sayısının 9000 günden 7200’e düşürülmesi konusu da seçim öncesinde verilen bir vaatti. Biz bunu da yerine getireceğiz” ifadelerini kullandı.

Esnafa yönelik erken emeklilik için de çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. 9000 gün prim sayısının 7200 güne düşürülmesiyle birlikte, esnafların 5 yıl daha erken emekli olabilmesi hedefleniyor. Bakan Işıkhan, bu çalışmaların vatandaşların yaşam kalitesinin artırılması ve sosyal güvenlik sistemlerinin korunması için önemli olduğunu vurguladı.