Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İzmir açıklarında 26 düzensiz göçmen kurtarıldı

İzmir açıklarında 26 düzensiz

İzmir açıklarında 26 düzensiz göçmen kurtarıldı. İzmir’in Karaburun ve Seferihisar ilçeleri açıklarında gerçekleştirilen operasyonlarda 26 düzensiz göçmen kurtarılırken, 17 göçmen de yakalandı.

İzmir açıklarında 26 düzensiz göçmen kurtarıldı

Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın açıklamasına göre, Karaburun ilçesi açıklarında lastik botun motor arızası nedeniyle sürüklendiği ve yardım talebinde bulunulduğu bilgisi alındı. Hızla bölgeye yönlendirilen ekipler, lastik botta bulunan 18 düzensiz göçmeni güvenli bir şekilde karaya çıkardı.

Seferihisar’da Geri İtilen Göçmenler

Seferihisar ilçesi açıklarında, Yunanistan unsurlarınca Türk kara sularına geri itilen bir başka lastik botta bulunan 8 düzensiz göçmen de kurtarıldı. Bu göçmenler arasında 2 çocuk olduğu belirtildi. Kurtarılan göçmenler, sahil güvenlik ekiplerince gerekli işlemler için karaya getirildi.

İzmir açıklarında 26 düzensiz göçmen

Urla’da Yakalanan Göçmenler

Urla ilçesi açıklarında gerçekleştirilen başka bir operasyonda ise, lastik botta bulunan 17 düzensiz göçmen yakalandı. Yakalanan göçmenler arasında 10 çocuğun bulunduğu açıklandı.

Göçmenlerin İşlemleri ve Gönderilmesi

Kurtarılan ve yakalanan tüm düzensiz göçmenler, işlemlerinin tamamlanmasının ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne sevk edildi. Bu operasyonlar, Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın insan kaçakçılığına karşı yürüttüğü mücadeledeki kararlılığını bir kez daha gözler önüne serdi.