Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyonkarahisar’da otluk alanda çıkan yangın söndürüldü

Afyonkarahisar’da otluk alanda çıkan

Afyonkarahisar’da otluk alanda çıkan yangın söndürüldü. Afyonkarahisar’da otluk alanda çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesi sayesinde kontrol altına alınarak söndürüldü.

Afyonkarahisar’da otluk alanda çıkan yangın söndürüldü

Afyonkarahisar’ın Sülün ve Salar beldeleri ile Bayraktepe arasındaki arazide, henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangın ihbarını alan Afyonkarahisar Orman İşletme Müdürlüğü, hızla bölgeye müdahale ekiplerini yönlendirdi. Yangına, Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı 2 arazöz ile çevre belediyelerden gelen itfaiye araçları ve iş makineleri müdahale etti.

Yangının Kontrol Altına Alınması

Rüzgarın da etkisiyle hızla yayılan yangın, ekiplerin yoğun çabaları sonucu kısa sürede kontrol altına alındı. İtfaiye ekiplerinin özverili çalışmaları sayesinde yangın, daha geniş alanlara yayılmadan söndürüldü. Yangının, büyük ölçüde mera alanını etkilediği belirlendi.

Zarar Tespiti

Yangın sonucu yaklaşık 45 hektarlık alanın zarar gördüğü tespit edildi. Çoğunluğu mera olan bu alanda yangının bıraktığı hasarın boyutları, detaylı incelemelerin ardından netlik kazandı. Yangının neden çıktığına dair araştırmalar ise devam ediyor.

Yangında zarar gören alanların rehabilitasyonu için çalışmaların başlatılması planlanıyor.