Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İki öğrencili sınıfta öğrencileri için çabalıyor

Sedat Acar, Bitlis’in Hizan

Sedat Acar, Bitlis’in Hizan ilçesinde bulunan Çayırlı Köyü İlkokulu’na atanmış olan bir öğretmen. Öğrencilerine sunduğu eğitim ve düzenlediği etkinliklerle, onları en iyi şekilde geleceğe hazırlamaya çaba gösteriyor.

Mardinli sınıf öğretmeni olan Acar, geçen yıl Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ilçeden 45 kilometre uzaklıktaki bir mezrada bulunan okula müdür yetkili öğretmen olarak atanmış.

Tek derslikli okulda göreve başlayan Acar, 4. sınıf öğrencileri olan 10 yaşındaki Zeynep Tarhan ve 11 yaşındaki Bülent Çetin’in kaliteli bir eğitim alabilmeleri için çaba sarf ediyor.

Acar, sınırlı kaynaklara rağmen sınıfın zeminine halı serdiği ve duvarlarıyla ilgilendiği sınıfta öğrencilerin eğitimine özen gösteriyor.

(İki öğrencili sınıfta öğrencileri için çabalıyor

“Tek amacımız çocuklarımıza iyi bir eğitim vermek”

Dağın yamacındaki okulun lojmanında kalan Acar, mezrada çalışmanın zorlukları olduğunu ancak öğrencilerinin gözlerindeki coşkuyu ve umudu gördüğünde bütün zorlukların unutulduğunu ifade etti.

“Değer gördüğünüz bir yerdesiniz ve insanlar için umut kaynağısınız. Doğal bir ortamda, doğayla iç içe olan okulumuzda, çocuklarımız için elimizden geleni yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Derslerimizde olabildiğince farklı yöntem ve teknikler kullanıyoruz. Yapılandırıcı ve çağdaş eğitim anlayışına uygun etkinlikler yapıyoruz. Tüm zorluklara rağmen tek amacımız geleceğimiz olan çocuklarımıza iyi bir eğitim vermek ve iyi nesiller yetiştirmek.”

İki öğrencili sınıfta öğrencileri için çabalıyor

Acar, köylerdeki okulların açılmasıyla çocukların eğitim hakkının engellenmediğini vurgulayarak şunları ifade etti:

“Tek öğrenci bile olsa köy okullarımız açık kalıyor. Bu, Milli Eğitim Bakanlığımızın eğitim sistemine ve çocukların eğitimine verdiği önemi gösteriyor. Taşımalı eğitimin dezavantajları vardı. Çocuklar ailelerinden kopabiliyordu. Kış şartlarının yoğun geçtiği bu bölgede her gün okula gidip gelmek büyük riskler oluşturabiliyordu. Ancak Milli Eğitim Bakanlığımızın köy okullarını açmasıyla çocuklarımız artık rahatlıkla okullarına gelip gidebiliyor. Zorlanmadan, ailelerinden uzaklaşmadan, bulundukları ortamdan ayrılmadan her sabah rahatlıkla okula geliyorlar.”

Öğrencileriyle sobanın üstünde çay demlediğini, mısır patlattığını belirten Acar, zaman zaman ağaç altında kitap okuyarak okulu daha eğlenceli hale getirmeye çalıştığını ifade etti.

İki öğrencili sınıfta öğrencileri için çabalıyor

Bu yıl ilkokulu bitirecek olan öğrencilerinin iyi bir seviyeye geldiğini vurgulayan Acar, gelecekte de çocuklar için elimden gelenin en iyisini yapmaya devam edeceğimi belirtti.

Öğretmenini çok sevdiğini dile getiren Zeynep Tarhan, “Öğretmenimizle harika vakit geçiriyoruz. Birlikte filmler izliyoruz, kitaplar okuyoruz, etkinlikler düzenliyoruz. Bu okulu tamamlayıp ortaokula geçeceğim. Öğretmenime verdiği destekler için minnettarım” dedi.

Bülent Çetin de okulda keyifli zaman geçirdiklerini belirterek, “Derslerimiz çok iyi. İlk geldiğimizde durumlar pek parlak değildi. Ancak öğretmenimizin yardımıyla her şey düzene girdi. Birlikte sınıfımızı dekore ettik, etkinlikler düzenledik” diye konuştu.

KAYNAK: AA