Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kiralara yüzde 25 zam sınırı bitti mi?

Kiralara yüzde 25 zam

Kiralara yüzde 25 zam sınırı bitti mi? Türkiye’de kira artışlarına getirilen yüzde 25 sınırıyla ilgili son durum nedir?

Kütahya Haber’in en güncel ekonomi haberlerini almak için ‘buraya‘ tıklayabilirsiniz.

Kiralara yüzde 25 zam sınırı bitti mi?

Geçici madde, 1 Temmuz 2023 tarihinde sona ermesi planlanmasına rağmen bir yıl daha uzatıldı. Bu düzenleme, ev sahiplerinin kira artışlarını yüzde 25’in üzerine çıkarmalarını engelliyor.

Parlamento Karar Süreci

TBMM Genel Kurulu’nda 2022 Haziran ayında kabul edilen düzenleme, 2 Temmuz 2023 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere yürürlüğe girmişti. Bu düzenleme, konut kira sözleşmelerinde kira artış oranını sınırlıyor ve yüzde 25’in üzerine çıkmasını engelliyordu.

Belirsizlik Devam Ediyor

Resmi bir açıklama olmamasına rağmen, kiracılar ve ev sahipleri arasında yüzde 25’lik sınırın nadiren uygulandığı biliniyor. Ancak, belirsizlik devam ediyor ve gelecekte bu sınırlamanın kalkıp kalkmayacağı konusunda net bir bilgi bulunmuyor.

Uzman Görüşleri

Gayrimenkul uzmanlarına göre, sınırlamanın kalkıp kalkmayacağına dair resmi bir açıklama olmasa da, genellikle kiracı ve ev sahibi arasında bu sınırın uygulanmadığı belirtiliyor. Ancak, gelecekteki kira artışlarının nasıl şekilleneceği belirsizliğini koruyor.

Sonuç

Kira artışlarına getirilen yüzde 25 sınırıyla ilgili belirsizlik devam ediyor. Gelecekte bu sınırlamanın kalkıp kalkmayacağı konusunda net bir bilgi bulunmazken, kiracılar ve ev sahipleri arasındaki anlaşmalar genellikle bu sınıra uymuyor. Bu nedenle, kira sözleşmeleri yapılırken tarafların bu konuda dikkatli olması önemlidir.