Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sudan’daki çatışmalarda ölü sayısı 56’ya yükseldi

Sudan’ın batısındaki Kuzey Darfur

Sudan’ın batısındaki Kuzey Darfur eyaletinin merkezi Faşir’de, ordu ve Hızlı Destek Kuvvetleri (HDK) arasında şiddetlenen çatışmalarda ölü sayısının 56’ya çıktığı bildirildi.

Sınır Tanımayan Doktorlar: 454 Kişi Hastaneye Getirildi

Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF), Faşir’deki Güney Hastanesi’ne 10 Mayıs Cuma gününden bu yana 454 kişinin getirildiğini duyurdu. Ancak çatışmaların devam etmesi ve yoğunluğu nedeniyle pek çok kişinin hastaneye ulaşamadığından, yaralı ve ölü sayısının daha da artabileceği belirtildi.

HDK’nin Darfur Bölgesindeki Etkisi

HDK, Darfur bölgesinin 4 eyaletini ele geçirdikten sonra son olarak Kuzey Darfur eyaletini hedeflediği ifade ediliyor. Bu süreçte, ülkedeki sivil halkın güvenliği ve istikrarı büyük ölçüde tehdit altında bulunuyor.

Sudan’daki Uzun Süren Güç Mücadelesi

Ömer el Beşir’in iktidarı devrilmesi sonrası oluşan hükümete karşı ordu ve HDK arasındaki güç mücadelesi, Sudan’da uzun süredir devam ediyor. Bu çatışmalar, ülkenin birçok eyaletinde yaşanan yerinden edilme ve açlık krizini derinleştiriyor.

BM’nin Uyarısı: Sudan’daki İnsani Kriz

BM verilerine göre, Sudan’daki çatışmalar sonucu 16 binden fazla kişi hayatını kaybetti, yaklaşık 8,7 milyon kişi yerinden edildi. 25 milyondan fazla kişi ise insani yardıma muhtaç durumda.