Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Dolandırıcılık operasyonunda 11 şüpheli yakalandı

İzmir ve Aydın’da faaliyet

İzmir ve Aydın’da faaliyet gösteren bir çağrı merkezi dolandırıcılığı şebekesine yönelik başarılı bir operasyon gerçekleştirildi.

İzmir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, telefonla arayarak kendilerini polis, hakim, savcı, banka görevlisi ve asker gibi tanıtarak insanları dolandıran şüphelilerin izini sürdü.

“Zeus” adı verilen operasyon kapsamında İzmir ve Aydın’da gerçekleştirilen 6 ayrı baskınla birlikte 11 şüpheli gözaltına alındı. Aranan suçlular arasında örgütün elebaşı olduğu iddia edilen ve 47 ayrı suçtan arama kaydı bulunan bir kişi ile 22 ayrı suçtan arama kaydı bulunan iki kişinin sahte kimlik kullandığı belirlendi.

Dolandırıcılık operasyonunda 11 şüpheli yakalandı

Şüphelilerin Çeşme ilçesindeki villaları çağrı merkezi olarak kullandığı, güvenliği ise pitbull ve doberman ırkı köpeklerle sağladıkları tespit edildi. Villalarda yapılan aramalarda ise yüz binlerce kişiye ait kişisel veri dahil olmak üzere 15 akıllı telefon, 28 dizüstü bilgisayar, 86 tuşlu telefon, 88 SIM kart, 4 masaüstü bilgisayar, 1 çağrı merkezi cihazı, 17 hafıza kartı, 4 harici hard disk ve uyuşturucu madde ile uyuşturucu kullanma aparatı ele geçirildi.

Şüphelilerin jandarmadaki işlemleri devam ediyor.

AA

Dolandırıcılık operasyonunda 11 şüpheli yakalandı