Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kütahya’da Tarıma Dayalı OSB için çalışmalar başladı

Aslanapa’ya kurulacak Tarıma Dayalı

Aslanapa’ya kurulacak Tarıma Dayalı OSB için çalışmalar başladı. AK Parti Kütahya teşkilatı ve Aslanapa protokolün projenin Kütahya için önemine vurgu yaptı.

Kütahya’nın Aslanapa ilçesinde kurulacak Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (OSB) için çalışmalar başladı.

AK Parti Kütahya teşkilatı, Aslanapa Kaymakamı Sezai Demirci ve Aslanapa Belediye Başkanı Necati Kulik, OSB’nin kurulacağı alanda açıklamalarda bulundu.

Hükümetin tarıma dayalı hayvancılık konusunda desteklerin sürdüğünü belirten AK Parti Kütahya Milletvekili Adil Biçer, Kütahya’nın bir sanayi şehir olduğunu söyledi.

Kütahya’da bir ilke imza atılacağını bildiren Biçer, 800 dekarın üzerinde alanda yaklaşık 75 işletmeyle ve yaklaşık 18 civarında hayvanın bakılacağını dile getirdi.

Projenin Kütahya ekonomisi başta olmak üzere, Türkiye ekonomisine bu anlamda bir katkı vermeyi planladıklarını vurgulayan Biçer, “Sadece hayvancılık değil, hayvancılık ve tarımla entegre olan her türlü sanayi tesisi de bu proje içerisinde yer alacak.” dedi.

“TARIM VE HAYVANCILIKTA CİDDİ POTANSİYELİMİZ VAR”

Güçlü bir devlet olmanın en önemli adımlarından birisinin dışa bağımlılığının azalması olduğunu aktaran AK Parti Kütahya Milletvekili İsmail Çağlar Bayırcı, Kütahya’da bu manada bir potansiyeli olduğunu ifade etti.

Kütahya’da 1. ve 2. OSB’lerin dolduğunu hatırlatan Bayırcı, yakında Zafer OSB’nin de hizmet vermeye başlayacağını söyledi.

Hayvancılık ve tarım anlamında Kütahya’nın ciddi bir potansiyele sahip olduğunu vurgulayan Bayırcı, şunları kaydetti:

“Bunu açığa çıkarmak için bir çalışma başlattık ve neticede bu güzel proje ortaya çıktı. Projemiz ile kırsaldan kente göçü engellemek istiyoruz. Projemizi diğer ilçelere de yayarak Kütahya’mızı tarım anlamında, hayvan üretimi anlamında Türkiye’de hatrı sayılır bir il yapmayı hedefliyoruz.”

Kütahya’da Tarıma Dayalı OSB için çalışmalar başladı

“TÜM BİRİMLERİ PROJENİN İÇİNDE YER ALACAK”

Ülke genelinde Cumhurbaşkanı Erdoğan talimatıyla tarım ve hayvancılık hamlesinin başladığını bildiren AK Parti Kütahya Milletvekili Mehmet Demir, Kütahya olarak bu manada çalışmaların yürüttüğünü dile getirdi.

Aslanapa’da başlatılan hamlenin kent için önemine değinen Demir, “Bir-iki hayvan bakmak yerine binlerce hayvanın bakıldığı ve gelirin arttığı bir proje olacak. Kesimhanesinden mezbahasına, doğalgaz üretimine kadar herşey içinde olacak.” ifadelerini kullandı.

Demir, ilçeye yapılacak yatırımın TKDK’dan alınacak desteklerle yapılacağını söyledi.

Kütahya’da Tarıma Dayalı OSB için çalışmalar başladı

KAYMAKAM DEMİRCİ VE BAŞKAN KULİK TEŞEKKÜR ETTİ

İlçe için en önemli projelerden birisinin olduğunu bildiren Aslanapa Kaymakamı Sezai Demirci, projenin örneğinin Ankara Sincan’da bulunan OSB olduğunu dile getirdi.

Projenin ilçeye kazandıracağı katma değerin büyük olacağını belirten Demirci, projede emeği geçen herkese teşekkür etti.

Aslanapa Belediye Başkanı Necati Kulik, ilçeye kazandırılacak proje için başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm ilgili kurumlara teşekkür etti.

Kütahya’da Tarıma Dayalı OSB için çalışmalar başladı

FOTOĞRAFLARIN DEVAMI İÇİN SONRAKİ SAYFAYA GEÇİNİZ.