Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Zayıflama iğnesi kullananlara dair yeni araştırma

Zayıflama iğnesi kullananlara dair

Zayıflama iğnesi kullananlara dair yeni araştırma. Semaglutide ilaçları, kilo kaybetmeyen kişilerde bile kalp hastalığından ölüm riskini azaltıyor. Son araştırmalar, bu ilaçların kalp sağlığı üzerindeki olumlu etkilerini kilo verme etkisinden bağımsız olarak ortaya koyuyor.

Kütahya Haber’in en güncel sağlık haberlerini almak için ‘buraya‘ tıklayabilirsiniz.

Zayıflama iğnesi kullananlara dair yeni araştırma

Semaglutide ile yapılan en büyük çalışma, kilo verme etkisinden bağımsız olarak ilacın kalp hastalıklarından ölümleri yaklaşık %20 oranında azalttığını gösterdi. Araştırmanın sonuçları, tıbbi uygulamalarda önemli bir dönüm noktası olarak kabul edildi ve obezite ve diyabetin ötesinde çeşitli durumların tedavisinde bu ilaçların kullanılabileceğini öne sürdü.

Geniş Katılımcı Grubu

Birleşik Krallık’taki araştırmaya katılan 17.604 yetişkin, 45 yaş üstü kişilerden oluşuyordu ve hepsi aşırı kilolu veya obezdi ancak diyabeti yoktu. Üç yıl dört aylık bir süre boyunca semaglutid enjeksiyonları alan grup, kalp krizi, felç veya kalp hastalığından ölüm riskinde %20’lik bir azalma gösterdi ve ayrıca ortalama %9 oranında vücut ağırlığı kaybı yaşadı.

Kilodan Bağımsız Faydalar

Semaglutide ilacının kilo verme etkisinden bağımsız olarak kalp sağlığına fayda sağladığı belirlendi. Bu durum, ilacın iştahı bastırmakla kalmayıp aynı zamanda iltihaplanma gibi altta yatan biyolojik mekanizmaları da hedeflediğini gösteriyor. Dolayısıyla, Semaglutide’in kalp kası ve kan damarları üzerindeki etkileri, kan şekeri ve kan basıncı gibi faktörlerle birlikte kalp sağlığını iyileştirebilir.

Gelecek Perspektifi

Semaglutide’in Alzheimer ve Parkinson gibi hastalıkların ilerlemesini yavaşlatabileceği düşünülüyor ve bu yönde devam eden araştırmalar mevcut. Novo Nordisk tarafından üretilen bu ilaç, GLP-1 hormonunu taklit ederek çalışan bir anti-obezite ilacının öncüsüdür ve obeziteyle ilişkili kronik hastalıkların tedavisinde umut vadeden bir seçenek olarak değerlendiriliyor