Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kamuda tasarruf ve verimlilik paketi

Kamuda tasarruf ve verimlilik

Kamuda tasarruf ve verimlilik paketi. Kamuda tasarruf ve verimlilik paketinin, Türkiye’nin dezenflasyon sürecine önemli bir katkı sunması bekleniyor.

Kamuda tasarruf ve verimlilik paketi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından açıklanan bu paket, ekonomi uzmanları tarafından olumlu bir adım olarak değerlendirildi.

Tasarruf Tedbirlerinin Etkisi

Beykent Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü Başkanı Doç. Dr. Mustafa Batuhan Tufaner, paketin kamuda taşıt ve bina alımı ile personel istihdamı konusunda 3 yıl boyunca sınırlama getirdiğini belirtiyor. Bu tasarruf önlemleri, toplam talepte bir gerileme meydana getirerek dezenflasyona katkıda bulunabilir. Aynı zamanda kamu harcamalarının azalması, bütçe dengesini iyileştirmeye ve kamu borçlanmasının azalmasına olanak tanıyabilir.

Yararlı Bir Başlangıç

TOBB ETÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü Başkanı Prof. Dr. Talha Yalta, tasarruf paketinin son derece yararlı olduğunu ve önemli bir başlangıç olduğunu vurguluyor. Yalta’ya göre, Türkiye’de üretimi artırmak için vergi politikalarının gözden geçirilmesi önemli. Kamu kaynaklarının daha etkin kullanılmasıyla üretimi teşvik eden politikaların uygulanması gerekiyor.

Maliye Politikasının Kredibilitesi

Hacı Bayram Veli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü Başkanı Prof. Dr. Selahattin Toğay, tasarruf tedbirlerinin hayata geçirilmesiyle ilgili sürecin detaylarını açıklıyor. Bu süreçte hedeflenen tasarruf miktarları ve verimlilik artışları, Orta Vadeli Program ve para politikası hedeflerine uygun olacak şekilde belirlenecek. Bu sayede maliye politikasının enflasyonla mücadeledeki başarısı artacak ve ekonomik kredibilite güçlenecek.