Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

NASA, Boeing Starliner’ın ilk insanlı uçuş tarihini verdi

NASA, Boeing Starliner uzay

NASA, Boeing Starliner uzay aracının ilk insanlı uçuşunun 6 Mayıs’ta gerçekleşeceğini duyurdu.

Dün gece NASA yetkilileriyle yapılan bir brifing sırasında, Boeing Starliner uzay aracının 6 Mayıs Pazartesi günü ilk insanlı uçuşunu gerçekleştireceği açıklandı.

Bu tarih, Boeing için önemli bir dönüm noktası olacak. Şirket, 2014 yılında SpaceX ile aynı dönemde insanlı bir uzay aracı geliştirmek için NASA ile anlaşma yapmıştı. SpaceX’in uzay araçları halihazırda uçarken ve Uluslararası Uzay İstasyonu’na (ISS) 12 uçuş gerçekleştirmişken, Boeing Starliner’ın ise sadece iki test fırlatışı bulunuyor. Bunlardan birinde araç, istasyona mürettebatsız olarak ulaşmıştı.

NASA, Boeing Starliner'ın ilk insanlı uçuş tarihini verdi

UÇUŞ BAŞARILI OLURSA ISS’E ASTRAONOT TAŞIMAK İÇİN ALTERNATİF OLACAK

6 Mayıs’taki uçuş, yeni geminin mürettebatla birlikte ilk görevi olacak. Ancak bu görev aynı zamanda mürettebatın birkaç kez manuel kontrol moduna geçeceği ve acil durum sistemlerini test edeceği bir test görevi olacak. Starliner uzay aracının ISS’ye ilk uçuşu, Mayıs ayındaki fırlatmanın tüm önemli açılardan başarılı olması halinde bu yılın sonlarına doğru gerçekleşecek.

Uçuş başarılı olması durumunda, Boeing Starliner uzay aracı, ISS’ye astronot taşımak için alternatif bir seçenek haline gelecek.