Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Somali’de Sel Felaketi: 8 Bin Kişi Göç Etmek Zorunda Kaldı!

Somali’de son günlerde şiddetli

Somali’de son günlerde şiddetli yağışlar nedeniyle seller meydana geldi. Bu sellerden dolayı en az 8 bin kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı.

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA)‘dan yapılan açıklamada, Somali’deki yağışların hayatı olumsuz etkilediği belirtildi.

Yağışların en çok Hiran bölgesini etkilediği, Şabel Nehri’nde ise taşma riski bulunduğu kaydedildi.

Bölge sakinlerinden Abdiaziz Muhammed Ömer, geçen yıl yaşanan sel felaketine dikkati çekerek, yeni bir sel riskine karşı ailesiyle başka bölgeye göç edeceklerini söyledi.

Ömer: “Daha önceki uyarıları hafife aldık ama nehirdeki su seviyesi artık endişe verici. Bu yağmur devam ederse durum kötü bir noktaya ulaşacak ve dolayısıyla artık ailem ve hayvanlarımla birlikte başka bir yere gitme kararı aldık.” dedi.

Ülkede son günlerde meydana gelen seller nedeniyle 7 kişi hayatını kaybetti.

Somali Afet Yönetim Ajansı’na göre, ülke genelinde geçen yıl ekim ile aralık arasındaki sellerden 2,4 milyon kişi etkilenmiş, 110 kişi hayatını kaybetmişti.

Somali dışında Kenya, Tanzanya, Burundi ve Kongo Demokratik Cumhuriyeti gibi ülkeler de şiddetli yağışların yol açtığı sellerden olumsuz etkileniyor.

Bu felaket, iklim değişikliğinin etkilerinin ne kadar yıkıcı olabileceğini bir kez daha gözler önüne seriyor. Yetkililer, selden etkilenen bölgelere acil yardım gönderilmesi için çalışmalar yürütüyor.

Kaynak: AA