Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çinli otomotiv devinden elektrikli kamyonet! Cybertruck’a rakip olacak

Son yıllarda otomobil üreticileri,

Son yıllarda otomobil üreticileri, odaklarını içten yanmalı motorlu (benzinli veya dizel) araçlardan elektrikli otomobillere kaydırmaya başladı.

Zira çevreye duyarlılık, sessiz çalışma ve daha düşük yakıt maliyetleri gibi belirgin avantajlarıyla öne çıkıyorlar.

Elektrikli araç sektörünün öncü firmalarından Tesla, yakın zamanda Cybertruck adlı elektrikli kamyoneti piyasaya sundu. Bu araç, özellikleri ve tasarımıyla dikkat çekti. Ancak, bazı alanlarda yetersiz olduğuna dair eleştiriler de yapılmadı değil. Çinli otomotiv şirketi Dongfeng ise Tesla Cybertruck’a rakip olarak elektrikli kamyonetini tanıttı.

Dongfeng, ürettiği araçlarla dikkatleri üzerine çeken bir firma olarak bilinir. Çin’in başkenti Pekin’de düzenlenen Otomobil Fuarı’nda, Tesla Cybertruck’a benzeyen bir elektrikli kamyonetini sergiledi. Henüz seri üretime geçip geçmeyeceği belirsiz olan bu araç, büyük ilgi gördü.

çinli otomobil 1

1.305 beygir gücü sunan aracın özellikleri hakkında çok fazla bilgi bulunmamaktadır. Ancak, Dongfeng’in elektrikli kamyoneti Cybertruck’a benziyor, ancak daha yuvarlak hatlara sahip.

Aracın ön tarafında LED ışık çubuğu, aydınlatmalı bir logo ve karter koruyucu bulunmaktadır. Ayrıca küçük bir ön bagaj da mevcuttur.

Kamyonetin iç tasarımında dikkat çeken özellikler arasında kare şeklinde direksiyon simidi, gösterge paneli boyunca uzanan ekranlar ve dövme karbon fiber sırtlıkları olan koltuklar bulunmaktadır.

Çinli üreticinin bu aracı seri üretime sokup sokmayacağı henüz net değil, ancak beklentiler oldukça yüksek.