Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ünlü restoran zincirleri KFC ve Pizza Hut’ın satışları düştü

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına destek niteliğindeki açıklamalarıyla gündeme gelen uluslararası firmalar, dünya çapında boykot edilme ve protestolara maruz kalma riskiyle karşı karşıya kaldı.

Bu durum, ABD merkezli restoran zinciri, KFC ve Pizza Hut gibi markalarının mağaza satışlarını etkiledi.

Yum! Brands, 2024’ün ilk çeyreğine ilişkin bilançosunu açıkladı. Şirketin geliri, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 3’lük bir düşüşle 1,6 milyar dolara geriledi. Açıklamaya göre, bu rakam, piyasa beklentisinin altında kaldı. Ancak net karında yüzde 5’lik bir artışla 314 milyon dolara yükseldi.

ORTA DOĞU, TÜRKİYE VE KUZEY AFRİKA’DA DÜŞÜŞ YAŞANDI

KFC ve Pizza Hut gibi markaların Orta Doğu, Türkiye ve Kuzey Afrika’daki satışlarında düşüş yaşandı. KFC’nin aynı mağaza satışları yüzde 2 azalırken, Pizza Hut’ınki yüzde 7 geriledi. Taco Bell ise yüzde 1’lik bir artış gösterdi.

Yum! Brands CEO’su David Gibbs, Orta Doğu’daki çatışmanın etkilerinin ölçülmesinin zor olduğunu ancak en çok etkilenen pazarlarda iyileşme gözlemlediklerini belirtti.

STARBUCKS’IN İSE SATIŞLARI YÜZDE 4 GERİLEDİ

Bu durum, diğer ABD merkezli restoran zincirleri için de benzer bir tabloyu ortaya koydu. McDonald’s, Orta Doğu’daki restoranlarını da içeren pazar grubundaki aynı mağaza satışlarında düşüş yaşarken, Starbucks’ın geliri yaklaşık yüzde 2 azaldı ve satışları yüzde 4 geriledi.