Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ulusal ürün alım satım şirketinde Kütahya da yer aldı 

Türkiye Ürün İhtisas Borsası’nda

Türkiye Ürün İhtisas Borsası’nda (TÜRİB) alım satımına aracılık etmek üzere, ElüsMarket ÜPAK kuruldu. 21 ticaret borsasının yer aldığı şirkette Kütahya da yer aldı. 

Lisanslı depolarda saklanan ürünler için hazırlanan Elektronik Ürün Senetleri (ELÜS) ile buna dayalı vadeli sözleşmelerin Türkiye Ürün İhtisas Borsası’nda (TÜRİB) alım satımına aracılık etmek üzere, ElüsMarket Ürün Piyasası Aracı Kurumu Anonim Şirketi (ElüsMarket ÜPAK) için imzalar atıldı. 

İş Yatırım Menkul Değerler ortaklığıyla 21 ticaret borsasının da yer aldığı şirkette Kütahya Ticaret Borsası da yer aldı. 

Ulusal ürün alım satım şirketinde Kütahya da yer aldı 

“YENİ DÖNEM İŞLEM HACMİNİ ARTIRICAK”

Toplantı ile ilgili değerlendirmede bulunan KÜTBO Başkanı Necati Gültekin, ElüsMarket ÜPAK’ın Afyonkarahisar, Alaşehir, Antakya, Aydın, Balıkesir, Bandırma, Bolvadin, Denizli, Edremit, Gemlik, Gönen, İstanbul, İzmir, Kütahya, Malkara, Manisa, Ödemiş, Salihli, Sandıklı, Söke ve Turgutlu ticaret borsaları ile İş Yatırım Menkul Değerler AŞ ortaklığıyla kurulduğunu söyledi. 

Gültekin, şirketin 21 milyon 450 bin lira sermayeye sahip olduğunu dile getirdi.

Elektronik ürün senetlerinin aracı kurumlar vasıtası ile alınıp satılacağı yeni dönemin işlem hacmini ve piyasa derinliğini artıracağını bildiren Gültekin, lisanslı depoya ürün koyan çiftçiler ve bu ürünlerin kullanıcısı olan sanayicilerin yanı sıra farklı aktörlerin de bu piyasaya aktif olarak katılabileceğine işaret etti.

Ulusal ürün alım satım şirketinde Kütahya da yer aldı