Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Türkiye turizmi ilk çeyrekte güçlü başlangıç yaptı

Türkiye turizmi ilk çeyrekte

Türkiye turizmi ilk çeyrekte güçlü başlangıç yaptı. Türkiye turizm sektörü, 2024 yılı ilk çeyreğinde güçlü bir ivme yakaladı.

Kütahya Haber’in en güncel haberlerini almak için ‘buraya‘ tıklayabilirsiniz.

Türkiye turizmi ilk çeyrekte güçlü başlangıç yaptı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre, turizm geliri geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5,4 artarak 8 milyar 784 milyon 800 bin dolar seviyesine ulaştı. Bu artışta, yurt dışı ikametli vatandaşlardan elde edilen gelir önemli rol oynadı.

Ziyaretçi Sayısında da Artış Görüldü

Turizm gelirlerındaki artışa paralel olarak, ziyaretçi sayısında da artış gözlemlendi. 2024 yılı ilk çeyreğinde Türkiye’yi ziyaret eden turist sayısı yüzde 10,1 artarak 9 milyon 10 bin 90 kişiye ulaştı. Bu artışta, yurt dışı ikametli vatandaşların sayısındaki artış da etkili oldu.

En Çok Tercih Edilen Amaçlar:

  • Gezi, eğlence, sportif ve kültürel faaliyetler (%42,7)
  • Akraba ve arkadaş ziyareti (%31,3)
  • Alışveriş (%9,6)

Yurt Dışı Ikametli Vatandaşlar:

Yurt dışı ikametli vatandaşlar, Türkiye’yi en çok “akraba ve arkadaş ziyareti” amacıyla ziyaret ediyor. Bu çeyrekte yurt dışı ikametli vatandaş sayısı yüzde 21,6 artarak 1 milyon 942 bin 94 kişiye ulaştı.

Turizm Gideri de Arttı:

Yurt içinde ikamet edip başka ülkeleri ziyaret eden vatandaşlarımızın harcamalarından oluşan turizm gideri de geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 11,3 artarak 1 milyar 779 milyon 649 bin dolar oldu.

Turizm sektörünün ilk çeyrekteki performansı oldukça umut verici. Turizm gelirleri ve ziyaretçi sayısındaki artış, sektörün 2024 yılı boyunca da güçlü bir büyüme göstereceğini işaret ediyor.