Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Dolar düşecek mi? Uzmanlar uyardı!

Dolar düşecek mi? Uzmanlar

Dolar düşecek mi? Uzmanlar uyardı! Dolar kurundaki dalgalanmalar, yatırımcıları ve vatandaşları yakından takip etmeye devam ediyor.

Kütahya Haber’in en güncel ekonomi haberlerini almak için ‘buraya‘ tıklayabilirsiniz.

Dolar düşecek mi?

Özellikle son zamanlarda yaşanan düşüşler, dolar satın alıp alma konusunda kararsızlığa yol açıyor. Peki, dolar ne zaman 25 TL’yi görür?

Dolar/TL Kurunda Belirsizlik:

Yerel seçimlerin ardından dolar/TL kurunda belirgin bir dalgalanma yaşanmaya başladı. Dolar/TL kurunun 33 liraya kadar yükselmesi ve sonrasında tekrar düşmesi yatırımcıları ve vatandaşları tedirgin etti. Bu durum, birçok kişiyi “Dolar yükselecek mi, düşecek mi? Dolar alınır mı, satılır mı? Doların geleceği ne olacak?” gibi sorulara yöneltti.

25 TL Tahmini:

Bazı ekonomistler, FED’in faiz indirimi gerçekleştiği anda dolar/TL kurunun 25 liraya kadar gerileyebileceğini öngörüyor.

Tahminin Gerekçesi:

Ekonomistler, bu düşüşün gerekçesini Merkez Bankası’nın faiz oranını yüzde 50 sabit bırakmasına ve FED’in faiz indirmesine bağlıyor. Ekonomistlere göre, FED faiz indirimi gerçekleştiği anda dolar/TL kuru 25 liraya kadar gerileyebilir.

Dolar Kuruna Etki Eden Faktörler:

Dolar/TL kurunu etkileyen birçok faktör bulunmaktadır. Bu faktörler arasında ABD ve Türkiye’deki faiz oranları, küresel ekonomi ve siyasi riskler, yatırımcı psikolojisi ve hammadde fiyatları gibi unsurlar yer almaktadır.

Piyasalarda 29 Nisan itibariyle güncel durum:

Dolar: 32,40 TL

Euro: 34,81 TL

Gram Altın: 2.437 TL

Çeyrek Altın: 4.085,66

Yarım Altın: 8.171,31