Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İstanbul’da organize suç örgütüne yönelik “Mahzen-34” operasyonu

İstanbul‘da uyuşturucu ticareti, silahlı

İstanbul‘da uyuşturucu ticareti, silahlı saldırı ve tehdit gibi suçlarla bağlantılı olduğu bilinen organize bir suç örgütü, “Mahzen-34” operasyonu ile çökertildi.

Operasyonda elebaşı Sezai Gülmez de dahil olmak üzere 9 şüpheli gözaltına alındı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nün operasyonla ilgili detaylarını paylaştı.

Bakan Yerlikaya’nın açıklamasından derlenen bilgilere göre:

Organize suç örgütü üyelerinin, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, kasten adam öldürmeye teşebbüs, işyerlerine yönelik çok sayıda molotofkokteylli ve silahlı saldırı, genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması, 6136 sayılı kanuna muhalefet, tehdit ve mala zarar verme suçlarını işledikleri tespit edildi.
Operasyon sonucunda 3 ruhsatsız tabanca, çok sayıda şarjör ve fişek ele geçirildi.

Bakan Yerlikaya, operasyonu gerçekleştiren polisleri tebrik ederek, “Hangi büyüklükte olursa olsun organize suç örgütlerini çökertip adalete teslim edeceklerini” vurguladı.

Mahzen-34 operasyonu, İstanbul’da organize suçlarla mücadelede önemli bir başarı olarak değerlendiriliyor. Operasyonla ilgili soruşturmanın devam ettiği ve yeni deliller ışığında ek gözaltıların olabileceği de gelen bilgiler arasında.

Kaynak: AA