Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hollanda’da İslam’a ilgi arttı

Hollanda’da İslam’a ilgi arttı.

Hollanda’da İslam’a ilgi arttı. 15 Kentte Kral Günü’nde Kur’an-ı Kerim Dağıtıldı Hollanda’da Kral Günü coşkusu sadece kutlamalarla sınırlı kalmadı.

Kütahya Haber’in Dünyadan haberlerini almak için ‘buraya‘ tıklayabilirsiniz.

Hollanda’da İslam’a ilgi arttı

Müslüman Perspektif Vakfı’na bağlı “Neden İslam” adlı birimin organizasyonuyla 15 kentte “İslam’a Davet” etkinliği düzenlendi. Bu kapsamda Hollandaca mealli Kur’an-ı Kerim’ler dağıtıldı ve İslam dini hakkında bilgi verildi.

Etkinliğin amacı, Kral Günü’nü kutlamak için şehir merkezlerine gelen insanlara İslam’ı tanıtmak ve Kur’an-ı Kerim ile buluşmalarını sağlamaktı. Rotterdam kentinde Kur’an-ı Kerim dağıtan “Neden İslam” Birim Başkanı Bekir Ekinci, bu sayede en az 5 kişinin İslam’a girmesine vesile olduklarını ifade etti.

Yoğun İlgiyle Karşılandı

Etkinliğe katılanlardan Tara Mercera, hediye edilen Kur’an-ı Kerim’i okuyacağını ve İslam’ı daha iyi öğrenmek istediğini söyledi. Silke Hofman ve Aty Blaauboer da Kur’an’ı ilgiyle okuyacaklarını ve öğrendiklerini aileleriyle paylaşacaklarını dile getirdiler.

Hollanda’da İslam’a İlgi Artıyor

Son yıllarda Hollanda’da İslam’a olan ilgi artıyor. Bu durum, “Neden İslam” gibi vakıfların düzenlediği etkinliklere de yansıyor. Kral Günü’nde 15 kentte düzenlenen bu etkinlik de bu ilginin göstergesi olarak yorumlanabilir.