Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Microsoft Türkiye yatırımlarını artırmayı planlıyor

Microsoft Türkiye Genel Müdürü

Microsoft Türkiye Genel Müdürü Levent Özbilgin, Uludağ Ekonomi Zirvesi’nde yaptığı açıklamada, şirketin Türkiye’deki yatırımlarını büyük ölçüde artırmayı hedeflediğini belirtti.

Özbilgin, dijital dönüşümün ve yapay zekanın son yıllarda hayatımızda önemli bir yer edindiğini vurguladı. Özellikle yapay zeka alanında Türkiye’nin büyük fırsatlar barındırdığını dile getirdi.

Sağlık, üretim, inşaat, lojistik ve perakende gibi sektörlerde yapay zekanın önemli bir rol oynadığını belirten Özbilgin, Türkiye’de yapay zeka konusunda büyük bir ilgi olduğunu ifade etti.

Veri Güvenliği ve Düzenlemeler

Yapay zekanın temelini oluşturan veri güvenliği konusunda yapılan düzenlemelerin önemine değinen Özbilgin, Türkiye’nin verisini dünya çapında nasıl kullanabileceğini düşündüklerini ve yapay zeka teknolojisini verimli bir şekilde kullanmayı hedeflediklerini belirtti.

Microsoft Türkiye’nin Gelecek Planları

Microsoft Türkiye’nin bu yıl 30. kuruluş yılını kutladığını ve yapay zeka alanında büyük bir etkinlik düzenleyeceklerini dile getiren Özbilgin, Türkiye’deki faaliyetleri misliyle büyütmeyi ve hiper ölçekli bulut dokusuna katkı sağlamayı amaçladıklarını açıkladı.

Microsoft Türkiye’nin Türkiye’deki teknoloji merkezlerini ve AR-GE faaliyetlerini genişleterek ülke ekonomisine katkı sağlamayı amaçladığını vurguladı.