Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kamuda daralmada ilk adım atılıyor

Kamuda daralmada ilk adım

Kamuda daralmada ilk adım atılıyor. Hükümet, kamu harcamalarında tasarruf sağlama adına önemli bir adım atıyor. İlk etapta, toplamda bin araç hızla satılacak ve sözleşmeleri biten araçlar için yeni kiralama yapılmayacak.

Kütahya Haber’in en güncel ekonomi haberlerini almak için ‘buraya‘ tıklayabilirsiniz.

Kamuda daralmada ilk adım atılıyor

Tasarruf Tedbirleri Başlıyor

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın öncülüğünde, kamu kurum ve kuruluşlarından ihtiyaç fazlası olarak belirlenen araçların satılması için harekete geçildi. Bakanlık, kurumların hazırladığı listeler doğrultusunda ilk 500 aracın hızla satılmasına karar verdi ve bu süreç devam edecek.

Yeni Kiralama Yapılmayacak

Kamudaki araç kiralama işlemleri de aşamalı olarak sona erdirilecek. Sözleşmeleri biten araçlar için yeni kiralama yapılmayacak, böylece araç sayısında azalma sağlanacak ve harcamalarda tasarruf hedefleniyor.

Kamuda daralmada ilk adım atılıyor. Toplamda bin araç hızla satılacak ve sözleşmeleri biten araçlar için yeni kiralama yapılmayacak.

Memura Kart

Zorunlu olmayan tüm servisler iptal edilecek, ancak kamu personelinin ulaşımı için alternatif çözümler sunulacak. İhtiyaç halinde, çalışanlara otobüs veya metro kartları sağlanacak, böylece ulaşım sorunu en aza indirilecek.

Toplu Taşıma ve Havuzlama Uygulaması

Gece geç saatlere kadar çalışan ve nöbet tutan personelin evlerine toplu taşıma araçlarıyla bırakılması sağlanacak. Kamu araçları bir havuzda toplanacak ve personelin ihtiyacına göre kullanılacak, bu da yakıt ve araç bakımında tasarruf sağlayacak.

Zorunlu Alanlarda Araç Kullanımı Devam Edecek

Sağlık, güvenlik gibi zorunlu alanlarda ihtiyaç kadar araç kullanımı devam edecek. Ancak diğer alanlarda gereksiz araç kullanımından kaçınılarak, kamu kaynaklarının daha etkin ve verimli kullanılması hedefleniyor.