Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Japonya’da para transfer sistemi arızalandı

Japonya’da finans sektörünün önde

Japonya’da finans sektörünün önde gelen kuruluşlarından biri olan “JP Post Bank”, sistem arızası sebebiyle 1,2 milyon para transferinde gecikmeler yaşandığı bilgisi paylaşıldı.

Sistem Arızası, 1,2 Milyon Para Transferinde Gecikmeye Yol Açtı

JP Post Bank yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, bankanın iç sistemlerinde yaşanan arıza nedeniyle 1,2 milyon para transferinde gecikmelerin meydana geldiği belirtildi.

Yerel saatle sabah 08.40’ta başlayan sistem arızasının, gece yarısı öncesine kadar devam ettiği ifade edildi. Banka yetkilileri, yapılan incelemeler sonucunda herhangi bir siber saldırı izine rastlanmadığını belirtirken, para transferinde yaşanan aksaklık nedeniyle müşterilerden özür diledi.

Banka yetkilileri yaptıkları açıklamada, “Sorunun etkisi değerlendirilirken, müşterilerimizin mağduriyetlerini gidermek için elimizden geleni yapacağız” ifadelerini kullandı

Geçen Yılın Ekim Ayında Benzer Sorunlar Yaşanmıştı

JP Post Bank, geçen yıl ekim ayında da çevrim içi bankacılık sisteminin geçici olarak çökmesi sonucu müşterilerine sorunlar yaşatmıştı.

Mart 2023 itibarıyla, JP Post Bank’ın ülke genelinde 23 bin şubesi ve 30 binden fazla banka ATM’si bulunmaktadır. Bu ağ, Japonya’nın finansal altyapısında önemli bir yer tutmaktadır.