Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Türkiye’nin “aşı üretim üssü” için çalışmalar hızla sürüyor

Türkiye’nin “Aşı Üretim Üssü”

Türkiye’nin “Aşı Üretim Üssü” İçin Çalışmalar Hızla Sürüyor

Hıfzıssıhha-Türkiye Aşı ve Biyoteknolojik Ürün Araştırma ve Üretim Merkezi

Sağlık Bakanlığı liderliğinde yürütülen çalışmalarla, 50 bin metrekarelik kapalı alanda hizmet verecek olan Hıfzıssıhha-Türkiye Aşı ve Biyoteknolojik Ürün Araştırma ve Üretim Merkezi’nin ilk etap inşaatı hızla tamamlanma noktasına geldi.

Türkiye’nin Aşı Üretimine Yeniden Odaklanması

1998’den bu yana aşı üretimine ara veren Türkiye, COVID-19 salgınıyla birlikte TURKOVAC aşısını geliştirerek bu alanda önemli bir başarıya imza attı. Ankara Esenboğa Havalimanı yakınlarında kurulacak merkez, Türkiye’nin aşı üretiminde yeniden etkin bir rol oynamasını sağlayacak.

İnşa Çalışmalarının İlerleyişi

Hıfzıssıhha-Türkiye Aşı ve Biyoteknolojik Ürün Araştırma ve Üretim Merkezi’nin inşası üç aşamada ilerliyor. İlk etap, araştırma ve üretim laboratuvarlarını içerecek şekilde planlanmış olup, yıl sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor.

Üretim Kapasitesinin Artırılması

Merkezin ikinci etabında aşı üretim tesislerinin kurulması planlanıyor. Üçüncü aşamada ise cihazların temini, montajı ve ruhsatlandırılması gibi süreçler tamamlanacak. Türkiye’nin aşı üretim kapasitesinin artırılmasıyla, dışa bağımlılığın azaltılması hedefleniyor.

Öncelikli Aşı Üretimleri

Sağlık Bakanlığı, Hıfzıssıhha’nın faaliyete geçmesiyle kuduz, Hepatit A ve suçiçeği gibi öncelikli aşıların Türkiye’de üretimini planlıyor. Bu adım, Türkiye’nin bağımsızlığını ve yerli üretim potansiyelini güçlendirecek önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.