Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gaziosmanpaşa’da toprak kayması meydana geldi

İstanbul‘un Gaziosmanpaşa ilçesinde öğle

İstanbul‘un Gaziosmanpaşa ilçesinde öğle saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle 24 bina tahliye edildi ve 78 kişi otellere yerleştirildi.

Yıldıztabya Mahallesi Bahadır Sokak’ta, öğle saatlerinde yağışın etkisiyle toprakta hareketlilik olduğunu gören vatandaşlar durumu zabıta ekiplerine bildirdi.

Tahliye ve Güvenlik Önlemleri:

İhbar üzerine olay yerine gelen ekipler, vatandaşlara bölgeden ayrılmaları konusunda uyarıda bulundu. Akşam saatlerinde ise toprak kayması yaşandı. Olay yerine polis, zabıta ve AFAD ekipleri sevk edilirken, bölgedeki binalar tahliye edildi. Tahliye edilenlerden bazıları yakınlarının yanına sığınırken, 78 kişi otellere yerleştirildi. Ekipler, güvenlik önlemleri nedeniyle bölgeye girişleri yasakladı.

Kentsel Dönüşüm Tartışması:

Olay yerinde yapılan incelemelerde, bölgede kentsel dönüşüm çalışması yapıldığı da öğrenildi. Bölge sakinlerinden Zakir Cezayiroğlu, yaşanan kaymanın uzun yıllardır devam eden bir sorun olduğunu ve zeminin sağlam olmadığını savundu. Ayrıca, Yıldıztabya Futbol Sahası’ndaki kentsel dönüşüm çalışmaları sırasında herhangi bir kazık çalışması yapılmadığını da ekledi.

Valilikten Açıklama:

İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamada, olayda ölen ya da yaralanan olmadığı belirtildi. Toplam 14 gecekondunun etkilendiği kaymada 3 gecekondunun kullanılamaz hale geldiği ifade edildi. Tahliye edilen 70 kişinin AFAD ekipleri tarafından güvenli bölgelere taşındığı da bildirildi.

Tahliye Edilen Binalarda Hasar Tespit Çalışması:

Valilik daha sonra yaptığı açıklamada tahliye edilen bina sayısının 24’e yükseldiğini duyurdu. Tahliye edilen binalarda yaşayan 96 kişiden 78’inin otellere, 18’inin ise kendi istekleri doğrultusunda akrabalarına yerleştirildiği belirtildi. Yarın Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, AFAD ve ilçe belediyesi ekiplerince tahliye edilen binalarda hasar tespit çalışması yapılacağı da açıklandı.

Kaynak: AA