Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Dünya Bankasından hava kirliliğinin azaltılması için 416 milyon dolarlık kredi

Kredi, Türkiye Sanayi Emisyonlarını

Kredi, Türkiye Sanayi Emisyonlarını Azaltma Projesi (TIER) kapsamında Türkiye’deki imalatçılar için uzun vadeli finansman sağlayacak.

Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası (TKYB), Dünya Bankası ile Türkiye’deki sanayi işletmelerinin hava kirliliği ve sera gazı emisyonlarını azaltmak amacıyla 416 milyon dolarlık kredi anlaşması imzaladı.

Dünya Bankası tarafından yapılan açıklamada, kredi anlaşmasının imzalandığı belirtildi. Anlaşmanın imzalandığı yer Washington’daki Dünya Bankası merkezi oldu.

TKYB Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Öztop, kredi anlaşmasını imzalayan isimlerden biri olarak yer aldı.

Garanti anlaşmasını ise Hazine ve Maliye Bakanlığı Dış Ekonomik İlişkiler Genel Müdürü Kerem Dönmez imzaladı. Dünya Bankasını ise Humberto Lopez temsil etti.

Hazine ve Maliye Bakanlığı garantörlüğünde sağlanan kredi, TIER projesi kapsamında Türkiye’deki imalatçılar için uzun vadeli finansman olanakları sağlayacak.

Proje, özellikle çevre, iklim, üretkenlik, sağlık ve dirençlilik üzerinde olumsuz etkileri olan zararlı emisyonları azaltmayı hedefliyor. Bu amaçla, imalat sektöründe temiz teknolojileri ve prosesleri uygulamaya koyarak çevreye daha duyarlı bir üretim süreci oluşturmayı amaçlıyor.

TIER projesi, sanayinin yeşil dönüşümü için ihtiyaç duyulan uzun vadeli finansmana erişimi kolaylaştırarak, faydalanıcı imalatçıların parçacık madde emisyonlarını yüzde 40, azot oksit emisyonlarını yüzde 30 oranında azaltacak. Proje sera gazı emisyonlarını ise yılda 220 bin ton azaltmayı amaçlıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Humberto Lopez, projeyle ilgili, “Sanayi sektöründen kaynaklı emisyonların azaltılması, Türkiye’nin sanayi işletmelerinin küresel piyasadaki rekabet güçlerinin artırılmasında çok büyük önem taşımaktadır. Dünya Bankası Türkiye’nin iddialı iklim ve çevre politikalarının ve hedeflerinin önündeki kilit engelleri ortadan kaldırma çabalarını desteklemekten mutluluk duymaktadır.” ifadelerini kullandı.

 

KAYNAK:AA