Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sivas-İstanbul YHT seferleri başlıyor

Sivas-İstanbul YHT seferleri başlıyor.

Sivas-İstanbul YHT seferleri başlıyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun duyurusuna göre, Sivas ile İstanbul arasında aktarmasız Yüksek Hızlı Tren (YHT) ekspres seferleri başlıyor. İşte detaylar:

Kütahya Haber’in en güncel haberlerini almak için ‘buraya‘ tıklayabilirsiniz.

Sivas-İstanbul YHT seferleri başlıyor

YHT Seferlerinde Yeni Dönem

Bakan Uraloğlu, yaptığı açıklamada, Türkiye’nin demiryolu altyapısına yönelik devam eden yatırımlar ve projelerle ulaşımda çağ atladıklarını belirtti. Ankara-Sivas Hızlı Demiryolu Hattı’nın hizmete girmesiyle seyahat sürelerinin önemli ölçüde kısaldığını vurguladı.

Sivas-İstanbul Ekspres Seferleri

Sivas ve Ankara’dan İstanbul’a aktarmasız seyahat etme taleplerinin yoğunlaşması üzerine Bakanlık tarafından yapılan çalışmalar sonuç verdi. Artık 4 Mayıs’tan itibaren Sivas’tan saat 13.00’te kalkacak YHT ekspres trenleriyle İstanbul’a kesintisiz seyahat mümkün olacak. Bu trenler, 483 yolcu kapasitesine sahip olacak ve İstanbul’dan da saat 08.40’ta hareket ederek Sivas’a ulaşacak.

Yolculuk Süresi ve Duraklar

Sivas-İstanbul seferlerinin 7 saat 8 dakika, İstanbul-Sivas seferlerinin ise 7 saat 18 dakika süreceği belirtildi. Ekspres YHT trenleri, Yozgat, Kırıkkale, Ankara, Eskişehir, Arifiye ve Pendik’te durarak yolculara hızlı ve konforlu bir seyahat imkanı sunacak.

Bakan Uraloğlu, yolcu taleplerini dikkate alarak işletme planlarını sürekli olarak gözden geçireceklerini ve gerektiğinde değişiklikler yapacaklarını ifade etti. Bu yeni seferlerle birlikte, Sivas ve İstanbul arasındaki ulaşım daha da kolaylaşacak, vatandaşlar aktarmasız ve konforlu bir şekilde seyahat edebilecekler.