Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bolu bayramda 139 bin turisti ağırladı

Bolu bayramda 139 bin

Bolu bayramda 139 bin turisti ağırladı. Bolu, tabiat parkları ve ekolojik zenginliğiyle dört mevsim misafirlerini ağırlayan bir şehir olarak öne çıkıyor. “Tabiatın Kalbi” olarak adlandırılan bu şehir, Ramazan Bayramı tatili boyunca 139 bin 623 kişi tarafından ziyaret edildi. Temiz havası ve doğal güzellikleriyle ünlü olan Bolu, yerli ve yabancı turistlerin gözdesi konumunda.

Kütahya Haber’in en güncel haberlerini almak için ‘buraya‘ tıklayabilirsiniz.

Bolu bayramda 139 bin turisti ağırladı

Bolu’nun Doğal Güzellikleri En Çok Ziyaret Edilen Lokasyonlar

Ankara ile İstanbul arasında sadece 2,5 saatlik bir mesafede bulunan Bolu, yüzde 65’i ormanlarla kaplı doğal bir cennet olarak tanımlanıyor. Bolu’da bulunan Yedigöller ve Abant Gölü Milli Parkı ile Gölcük Tabiat Parkı, tatilcilerin en çok tercih ettiği yerler arasında yer aldı. Bu doğal zenginlikler, bayram ve eğitim öğretim arası tatil dönemlerinde de yoğun ilgi görüyor.

Ziyaretçi Sayıları

Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre, Bolu’daki milli ve tabiat parklarına bayram tatili süresince toplamda 139 bin 623 kişi ziyaret gerçekleştirdi. Bu ziyaretçi sayısının içinde Abant Gölü Milli Parkı’nı 91 bin 280, Gölcük Tabiat Parkı’nı 26 bin 480 ve Yedigöller Milli Parkı’nı 18 bin 521 kişi ziyaret etti. Ayrıca Göksu, Sülüklü Göl, Sünnet Gölü ve Karagöl Tabiat Parkları’na da 3 bin 342 kişi ziyarette bulundu. Bolu’nun doğal güzellikleri ve temiz havası, ziyaretçilerini kendine çekmeye devam ediyor.