Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Balon Balığı Avcısı Balıkçılara Destekleme Ödemeleri Yapılacak

Tarım ve Orman Bakanlığı

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından istilacı balon balığı avcılığını teşvik etmek amacıyla “Balon Balığı Avcılığının Desteklenmesine İlişkin Tebliğ” Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Tebliğ ile 1 Ocak 2024 – 31 Aralık 2026 tarihleri arasında Akdeniz ve Ege Denizi’nde belirli balon balığı türlerini avlayan balıkçılara destekleme ödemeleri yapılacak.

Destekleme Kapsamındaki Türler:

  • Lagocephalus sceleratus (150.000 adede kadar, her adet başına 25 TL)
  • Diğer Tebliğde Belirtilen Türler (125.000 adede kadar, her adet başına 10 TL)

Destekleme Ödemeleri:

Balon balığı avlayan balıkçılara, avladıkları her bir balon balığı için tebliğde belirtilen miktarda destekleme ödemesi yapılacak. Ödemeler, balıkçıların SUBİS’e kayıtlı banka hesaplarına yatırılacak.

Balon Balığı Avı ve Bertarafı:

Destekleme kapsamında avlanan balon balıkları, balıkçı gemilerinde insan sağlığına risk oluşturmayacak koşullar altında avlanacak. Balıkçı gemilerinde koruyucu eldiven, sızdırmaz poşet ve benzeri malzemeler bulundurulacak.

Balıklar, il müdürlüklerince belirlenen noktalardan karaya çıkarılacak ve karnı yarılarak Ege Denizi’nde kıyıdan en az 5 deniz mili, Akdeniz’de ise en az 10 deniz mili uzakta uluslararası sularda denize bırakılarak bertaraf edilecek.

Tebliğ Kapsamı Dışında Kalan Hususlar:

Tebliğde, balon balığı avcılığı ile ilgili diğer usul ve esaslar da yer alıyor. 27 Haziran 2021 tarihli “Balon Balığı Avcılığının Desteklenmesine İlişkin Tebliğ (Tebliğ No: 2021/20)” ise yürürlükten kaldırıldı.