Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Alanya’da Avokado Rekoltesi Hedefi 100 Milyon!

Alanya, turizmdeki başarısının yanı

Alanya, turizmdeki başarısının yanı sıra tarım alanında da adından söz ettiriyor.

Son yıllarda avokado üretiminde büyük bir ivme yakalayan Alanya’da üretim alanı 12 yılda 66 kat artarak 16 bin 500 dekara ulaştı. Bu artışla birlikte avokado rekoltesi de 5 yılda 1260 tondan 17 bin tona yükseldi.

Alanya avokadoları coğrafi işaret alarak yurt dışına da ihraç ediliyor. Özellikle Orta Doğu, Kafkaslar, Rusya ve Balkan ülkeleri Alanya avokadolarına yoğun ilgi gösteriyor.

Hedef 100 Milyon Avokado!

Alanya Avokado Üreticiler Birliği Başkanı Hilmi Sevilgen, 15 yıl önce ticari değeri olmayan avokadonun bugün Alanya için ekonomik değeri yüksek bir ürün haline geldiğini söyledi. Sevilgen, bu yıl 100 milyon adet avokado hasadı hedeflediklerini belirterek, “Bana hedef ne derseniz ben inşallah 1 milyar hedefine görürüz. Göreceğimize de inanıyorum.” dedi.

Avokado Alanında Neler Yapılıyor?

Alanya’da avokado üretimini artırmak için çeşitli çalışmalar yürütülüyor. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü fidan, mazot ve gübre desteğinin yanı sıra avokado tesisi kuranlara yüzde 50 sübvansiyonla 10 yıl ödemeli destek veriyor. Ayrıca, avokado hasadını 12 aya yaymak için çalışmalar yapılıyor.

Neden Avokado?

Avokado üretimi, sebze-meyveye göre daha az işçilik maliyeti ve daha kolay bakımı ile öne çıkıyor. Bu da avokado üretimini cazip hale getiriyor.