Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sağlık turizmi sektöründe ilerleme

Sağlık turizmi sektöründe ilerleme.

Sağlık turizmi sektöründe ilerleme. Ticaret Bakanlığı’nın açıklamasına göre, Türkiye sağlık turizmi alanında uluslararası alanda tanınan 40 sağlık kuruluşuyla dünya genelinde 7. sıraya yükseldi ve geçen yıl sağlık turizmi sektöründen 2,3 milyar dolarlık gelir elde etti.

Kütahya Haber’in en güncel ekonomi haberlerini almak için ‘buraya‘ tıklayabilirsiniz.

Sağlık turizmi sektöründe ilerleme

Sağlık turizmi, ülke ekonomisine önemli katkılar sağlarken, uluslararası pazarlara açılma ve rekabet gücünü artırma amacıyla yapılan faaliyetler destekleniyor. “Heal in Türkiye” internet portalı, sektörde faaliyet gösteren 175 kurumu bir araya getiriyor ve portalın önemi her geçen gün artıyor.

Uluslararası Kabul Gören Sağlık Kuruluşları

Türkiye’nin sağlık turizmindeki başarısında uluslararası kabul gören 40 sağlık kuruluşunun rolü büyük. Özellikle Orta Doğu ülkeleri ile Almanya, Birleşik Krallık, Rusya ve diğer bazı ülkelerden gelen sağlık turistleri, Türkiye’nin sağlık hizmetlerine olan güveni ve ilgisini gösteriyor.

Gelirdeki Artış

2022’de sağlık hizmet ihracatından 1,9 milyar dolar gelir elde edilmişken, 2023’te ülkeye gelen 1,4 milyon sağlık turisti sayesinde gelir 2,3 milyar dolara ulaştı. Bu artış, sektördeki büyümenin ve potansiyelin yüksek olduğunu gösteriyor.

Destekleyici Faaliyetler

Geçen yıl düzenlenen 12 ticaret ve alım heyeti ile sektörün önde gelen fuarlarına yapılan milli katılım organizasyonları, sektör temsilcilerine büyük destek sağladı. Ayrıca sağlık hizmetleri ihracatı alanında faaliyet gösteren firmalara sağlanan destekler de sektörün gelişimine katkıda bulunuyor.

Türkiye, küresel sağlık turizmindeki başarısını artırarak, sektördeki yerini daha da sağlamlaştırmayı hedefliyor. Bu doğrultuda yapılan çalışmaların artarak devam edeceği vurgulanıyor.