Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Almanya’dan İsrail’e çağrı

Almanya’dan İsrail’e çağrı. Almanya’da

Almanya’dan İsrail’e çağrı. Almanya’da bir grup kamu çalışanı, Başbakan Olaf Scholz’a hitaben bir mektup kaleme alarak İsrail’e silah tedarikine son verilmesi çağrısında bulundu. Bu çağrı, Almanya’nın İsrail’e yaptığı silah ihracatına yönelik bir eleştiriyi dile getiriyor.

Kütahya Haber’in Dünyadan haberlerini almak için ‘buraya‘ tıklayabilirsiniz.

Almanya’da Kamu Çalışanlarından İsrail’e Silah Tedarikine Son Verme Çağrısı

Almanya’dan İsrail’e çağrı

Haber portalı Freiheitsliebe tarafından yayımlanan mektuba göre, yaklaşık 600 üst düzey kamu çalışanı, Başbakan Scholz’a seslenerek Alman hükümetini İsrail’e silah sevkiyatını durdurması ve Gazze Şeridi’ndeki Filistinli mültecilere yardım ve destek sağlamaya devam etmesi konusunda uyarıyor.

Mektupta, Almanya’nın İsrail’in Gazze Şeridi’ne acil yardım ulaştırılmasını sağlamak için çaba göstermesi gerektiği vurgulanıyor. Ayrıca, İsrail’in uluslararası hukuku ihlal eden eylemlerinin eleştirilmesinin susturulduğu ve eleştirmenlerin ötekileştirildiği ifade ediliyor.

Silah İhracatı ve Eleştiriler

2023 yılında Almanya’nın İsrail’e 326,5 milyon avro değerinde silah ihracatını onayladığı belirtiliyor. İhracatın büyük bir kısmının ABD ve Almanya tarafından sağlandığı, Almanya’nın ise İsrail’in ikinci büyük silah tedarikçisi olduğu bilgisi paylaşılıyor.

Mektupta ayrıca, imzacıların isimlerini açıklamama kararının, ifade özgürlüğünün kısıtlanmış olmasından kaynaklandığı ve bu durumun kaygı verici olduğu vurgulanıyor.

Alman hükümetinden henüz bir resmi yanıt gelmediği belirtilirken, konuyla ilgili tartışmaların sürdüğü ifade ediliyor.