Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Rize’de tarihi cami yeniden ibadete açıldı

Rize’de tarihi cami yeniden

Rize’de tarihi cami yeniden ibadete açıldı. Rize’nin Kalkandere ilçesinde bulunan ve geçmişi uzun yıllara dayanan Tulun Camii, restore edilerek ibadete açıldı.

Kütahya Haber’in en güncel haberlerini almak için ‘buraya‘ tıklayabilirsiniz.

Rize’de tarihi cami yeniden ibadete açıldı

Restorasyon Çalışmaları Tamamlandı

Kalkandere Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Taşçılar Mahallesi’nde yer alan tek katlı tarihi cami, İl Özel İdaresi tarafından gerçekleştirilen restorasyon çalışmalarıyla yeniden eski ihtişamına kavuştu. Yaklaşık 8 aylık bir süreyi kapsayan restorasyon sürecinin ardından cami, yeniden ibadete açıldı.

Rize'de tarihi cami yeniden ibadete açıldı

Katılım Yoğun Oldu

Restorasyonun tamamlanmasının ardından düzenlenen açılış törenine, Kalkandere Kaymakamı Ahmet Açıkgöz, İlçe Müftüsü Mehmet Emin Albayrak ve bölge halkı yoğun ilgi gösterdi. Caminin tarihi ve kültürel önemine vurgu yapılan törende, katılımcılar yeni dönemde caminin ibadet işlevine devam edeceği için mutluluk duyduklarını ifade ettiler.

Katkıları ve Gelecek İçin Önemi

Kaymakam Açıkgöz, yaptığı açıklamada, Tulun Camii’nin ilçenin en eski yapılarından biri olduğunu belirterek, restorasyon çalışmalarıyla caminin uzun ömürlü hale getirildiğini ve gelecek nesillere aktarılmasının sağlandığını vurguladı. Açıkgöz, caminin sadece ibadet için değil, aynı zamanda inanç turizmine de katkı sağlayacağını belirtti.