Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

MEB’e bağlı okullara 500 bin ton kömür yardımı

MEB’e bağlı okullara 500

MEB’e bağlı okullara 500 bin ton kömür yardımı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumunca (TKİ) azami 500 bin ton kömür yardımıyla, 81 ildeki okul ve kurumların ısınma ihtiyacını karşılayacak.

Kütahya Haber’in en güncel haberlerini almak için ‘buraya‘ tıklayabilirsiniz.

MEB’e bağlı okullara 500 bin ton kömür yardımı

Yeni Eğitim Öğretim Yılında Kömür Dağıtımı

Resmi Gazete’de yayınlanan Cumhurbaşkanı kararı, “Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Okul ve Kurumlara 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı İçin Isınma Amaçlı Kömür Dağıtımına İlişkin Karar” ile yürürlüğe girdi. Buna göre, yeni eğitim öğretim yılında MEB’e bağlı okul ve kurumlara azami 500 bin ton kömür dağıtılacak. Talep olması durumunda bu miktar Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından artırılabilecek.

Kömür Dağıtımı ve Belirlenmesi

MEB tarafından her il ve ilçedeki okul ve kurumlara dağıtılacak kömür miktarı, derslik sayıları ve bölgenin iklim koşulları gibi faktörler dikkate alınarak belirlenecek. Bu kömürler, okul veya kurumların ısıma ihtiyacını karşılamak üzere kullanılacak ve başka bir amaçla kullanılmayacak.

Dağıtım Organizasyonu ve Koordinasyon

Kömür dağıtım organizasyonu, il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri tarafından koordine edilecek. İl ve ilçe düzeyindeki bu organizasyonlarla birlikte, kömürlerin okullara ulaştırılması ve dağıtımının sağlanması planlanıyor.