Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yapay zeka aracı genel tıbbi soruları nasıl yanıtlıyor?

Yapay zeka aracı genel

Yapay zeka aracı genel tıbbi soruları nasıl yanıtlıyor? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), insanların sağlıkla ilgili sorularına yanıt bulmalarına yardımcı olmak amacıyla yeni bir yapay zeka aracını kullanıma sunmuştur. Bu araç, sağlık konularında güncel bilgilere daha kolay erişim sağlamayı hedeflemektedir.

Kütahya Haber’in en güncel sağlık haberlerini almak için ‘buraya‘ tıklayabilirsiniz.

Yapay zeka aracı genel tıbbi soruları nasıl yanıtlıyor?

S.A.R.A.H.: Sağlık için Akıllı Yapay Zeka Kaynak Asistanı

WHO, 7 Nisan Dünya Sağlık Günü öncesinde “S.A.R.A.H.” adını verdiği yeni yapay zeka yazılımını duyurdu. Bu yapay zeka yazılımı, kullanıcıların sorularını cihazlarının mikrofonu aracılığıyla dinleyerek gerçek zamanlı olarak yanıtlamaktadır. Yanıtlar, bir kadın animasyonu eşliğinde kullanıcıya sunulmaktadır.

Çok Dilli Destek ve Kapsamlı Bilgi

S.A.R.A.H., bir dizi önemli sağlık sorunları hakkında bilgi sağlamak üzere geliştirilmiştir. Şu anda İngilizce, Arapça, Çince, İspanyolca, Fransızca, Portekizce, Hintçe ve Rusça dillerini anlayabilme kapasitesine sahiptir. Bu sayede farklı dil gruplarından insanlar da sağlık konularında bilgiye erişebilmektedir.

WHO’nun Dijital Gelecek Vizyonu

WHO Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, yapay zekanın sağlık bilgilerine erişimi daha etkileşimli hale getirmek için nasıl kullanılabileceğine dair önemli bir adım olduğunu belirtmiştir. Bu yeni yapay zeka aracı, sağlık alanında dijital teknolojilerin gelecekte nasıl bir rol oynayabileceğine dair bir öngörü sunmaktadır.

SARAH’ın sağlıkla ilgili iyi tavsiyeler verip vermediği hakkında daha fazla araştırma yapılması gerektiğini belirtildi