Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Memur olmak isteyenlere büyük tuzak!

Sosyal medya kullanımının artmasıyla

Sosyal medya kullanımının artmasıyla birlikte dolandırıcılar, yeni tuzaklarla karşımıza çıkıyor.

Son olarak, milyonlarca takipçisi bulunan hesaplardan “40 bin TL maaşla KPSS’siz memur alınacak” şeklindeki paylaşımlar dikkat çekmeye başladı.

PARA İSTİYOLAR

Bu sitelerdeki vaatleri gören vatandaşlar, tuzağa düşürüldüklerinin farkında olmadan verilen linke tıklıyor. Sabah’ın haberine göre, işte her şey o zaman başlıyor. Linke tıklayanlardan önce ‘başvuru ücreti’ adı altında 308 TL alınıyor. Aynı zamanda kişinin kimlik fotokopisi, adli sicil kaydı gibi belgeleri de isteniyor. Böylece, dolandırıcılar bu belgelerle banka hesabı, şirket açma ve kredi çekme gibi birçok işlem yapma imkânına da sahip oluyor.

Dolandırıcılar, sahte başvuru sürecinde ‘Süreç olumlu geçti’ diyerek vatandaşlardan 1.030 TL daha talep ediyor. Sitedeki ilanda, 22 kamu kurumunun aldığı karar doğrultusunda bu paranın istendiği ileri sürülüyor. İşe giriş olmazsa da paranın iade edileceğini belirten dolandırıcılar, parayı aldıktan sonra ortadan kayboluyor.

SAHTE İLANLARLA BİNLERCE VATANDAŞ TUZAĞA DÜŞÜRÜLÜYOR

Dolandırıcılar şimdi de memur olmak isteyen milyonlara göz dikti. Sosyal medya platformlarında son dönemde “40 bin TL maaşla KPSS’siz memur alınacak” gibi ilanlarla dikkat çekiyorlar. Sahte hesaplar, 1 milyon takipçiye yaklaşarak, kamu idarelerinde çalışmak isteyen binlerce vatandaşı çeşitli taahhütlerle tuzağa düşürüyor.

DOLANDIRICILAR ÇEŞİTLİ VAATLARLE KULLANICILARI KANDIRIYOR

Sosyal medya hesapları ve internet siteleri, kamu kurumlarının isimlerini ve bakanların fotoğraflarını kullanarak, “KPSS’siz memurluk şansı”, “KPSS puan şartı 50”, “İstihdam seferberliği yayınlandı” gibi vaatlerde bulunuyor. Dolandırıcılar, kullanıcılardan para talep ederek ve çeşitli belgeler isteyerek tuzağa düşürüyorlar.

Avukat Muhammet Emre Akkaş, kamu personeli alım süreçlerinin kanunlarla belirlendiğini ve bu tür ilanların yalnızca resmi kamu kaynaklarından duyurulması gerektiğini vurguladı. Akkaş, bu tür dolandırıcılıkların ciddi yasal sonuçları olabileceğini belirtti.

SAHTE YORUMLARLA İNANDIRICILIK ARTIYOR

Dolandırıcılar, sahte ilanların altına yapay yorumlar ekleyerek inandırıcılık oluşturmaya çalışıyorlar. Bu yorumlarla, işe atama vaatlerinin gerçek olduğu izlenimi verilmeye çalışılıyor.

Dolandırıcılarla karşılaşan mağdurların, delillerle birlikte Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikayette bulunmaları önem taşıyor. Ayrıca, vatandaşların bu tür dolandırıcılık girişimlerine karşı dikkatli olmaları gerekiyor.